Onze collega Rob Jongenelen aan het woord over werken bij Klictet

Graag stel ik mezelf aan je voor! Ik ben Rob Jongenelen, 25 jaar oud, en sinds ruim een jaar werkzaam bij Klictet als (BIM) engineer werktuigbouwkundige installaties. Met enkele jaren installatietechnische ervaring op zak, koos ik er vorig jaar voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Klictet. Deze keuze was een schot in de roos, ik zit precies op mijn plek.

TAGS

Waarom sprak Klictet je aan?

Na een gesprek met directeur en adviseur Stefan Janssen werd al snel duidelijk dat er veel mogelijkheden waren binnen de organisatie en de functie. Het realisme waarop deze werden besproken en in perspectief werden geplaatst trokken mij over de streep. Daarnaast maakte ik kort kennis met een deel van mijn toekomstige collega’s. Zij waren allemaal betrokken en welwillend om te laten weten hoe hun werkdag eruitziet. Er heerste een informele sfeer en er was geen sprake van een hiërarchische structuur.

Is deze impressie in dit jaar veranderd?

Nee, helemaal niet! Ondanks het vele thuiswerken dit afgelopen jaar heb ik enorm veel mogen leren van mijn collega’s. Ik ben bij verschillende projecten betrokken geweest en heb kennis mogen maken met de gehele breedte aan diensten die Klictet verzorgt. Ik ben erachter gekomen dat je rol als BIM-engineer niet eenduidig is, je geeft namelijk zelf vorm aan hoe je werkweek eruitziet.

Waar ben je momenteel vooral mee bezig?

Momenteel houd ik me bezig met het ontwerp van een tweetal basisscholen, een school voor speciaal onderwijs en een MBO-school. Tevens ben ik betrokken bij diverse projecten waarvoor een energieprestatie (of BENG) berekening gemaakt dient te worden. Hiervoor ben ik onlangs gecertificeerd. Ik mag mij nu officieel EP-U detailadviseur noemen. Daarnaast probeer ik als lid van de werkgroep “Circulair Installeren” mee te denken over materiaalverbruik in de sector.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik heb diverse ambities voor de toekomst; zo wil ik mezelf technisch onderleggen door me verder te verdiepen in de verschillende aspecten van gebouwtechnische installaties. Deze verdieping kan ik vervolgens direct toepassen in mijn dagelijkse werk. Verder hoop ik mezelf bezig te kunnen houden met mooie projecten welke mijn verdere begrip van het ontwerpproces aanvullen en die ervoor zorgen dat ik in het werk enorm veel kan leren!

Dit wil ik ook!

Enthousiast geraakt over het verhaal van Rob en denk je: dit wil ik ook! Wij zoeken nog een nieuwe collega in dezelfde functie als Rob. Een Engineer Werktuigbouwkundige Installaties die samen met ons techniek tot leven brengt. Is dit jou op het lijf geschreven? Aarzel dan niet en neem contact op met ons. Kom een kop koffie (met iets lekkers erbij) drinken in onze hagelnieuwe huisvesting "De Schoenfabriek" en voel je vrij om met ons het gesprek aan te gaan.