het team van klictet

Ik stel mij graag
even voor

Friso Laros

(BIM) Engineer

Als werktuigbouwkundig engineer probeer ik de wensen van onze opdrachtgevers op een pragmatische wijze te realiseren. Hierbij maak ik gebruik van een ruime ervaring in zowel de advies als installatie tak.
In nauwe samenwerking met de overige leden van het projectteam streef ik steeds naar een zo eenvoudig mogelijk technisch ontwerp dat betrouwbaar, efficiënt en duurzaam is. Het gezamenlijk doel hierbij is de realisatie van een prettig gebouw met een optimaal functionerende gebouwinstallatie.

Een kleine greep uit mijn projecten

 • Nieuwbouw Cambreur College - Dongen
  Nieuwbouw Cambreur College - Dongen

  Het nieuwe Cambreur College gaat het onderwijs voor mavo, havo en vwo behuizen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Schaepmanlaan, dat uiteindelijk wordt gesloopt en plaats maakt voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit drie verdiepingen. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die worden gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel. 

 • Herontwikkeling Greswarenfabriek - Reuver
  Herontwikkeling Greswarenfabriek - Reuver

  De Greswarenfabriek in Reuver is één van de oudste industriële gebouwen in Noord-Limburg. De oudste bouwdelen dateren uit 1880. De gemeente Beesel heeft in 2014 de Greswarenfabriek als industrieel erfgoed op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. De oude fabriek krijgt een prachtige herbestemming. Het gebouw biedt in de eindsituatie onderdak aan VMBO-school BC Broekhin in combinatie met diverse andere maatschappelijke bestemmingen, waaronder een sociaal restaurant met dagbesteding voor Rendiz.

  Onderwijs en praktijk gaan in de meest optimale vorm integreren in deze prachtige omgeving.

 • Herontwikkeling Zorgcentrum De Riethorst - Geertruidenberg
  Herontwikkeling Zorgcentrum De Riethorst - Geertruidenberg

  Op de huidige plaats van de bestaande zorglocatie aan de Venestraat in Geertruidenberg komt een nieuw verpleeghuis waar ontmoeten centraal staat. Het wordt een comfortabel gebouw met voldoende privacy voor cliënten. Bij het bouwkundig ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de ruimtelijke omgeving: de bomenrijen in de Venestraat en de bestaande centrumbebouwing. De nieuwbouw sluit aan bij de kleinschaligheid van de oude kern van Geertruidenberg. Dit betekent een verrijking van de historische binnenstad.

 • Nieuwbouw Bossche Vakschool - 's-Hertogenbosch
  Nieuwbouw Bossche Vakschool - 's-Hertogenbosch

  De Bossche Vakschool is ontstaan door het samenbrengen van het voormalig Duhamel College en het Hervion College. De Bossche Vakschool biedt vmbo basis en kader aan. De huidige onderwijshuisvesting aan de Hervensebaan 5 is sterk verouderd en sluit niet meer aan op de onderwijsvisie. Het nieuwe gebouw faciliteert onderwijskundige voorzieningen en samenwerking met bedrijven.