het team van klictet

Ik stel mij graag
even voor

Friso Laros

(BIM) Engineer

Als werktuigbouwkundig engineer probeer ik de wensen van onze opdrachtgevers op een pragmatische wijze te realiseren. Hierbij maak ik gebruik van een ruime ervaring in zowel de advies als installatie tak.
In nauwe samenwerking met de overige leden van het projectteam streef ik steeds naar een zo eenvoudig mogelijk technisch ontwerp dat betrouwbaar, efficiënt en duurzaam is. Het gezamenlijk doel hierbij is de realisatie van een prettig gebouw met een optimaal functionerende gebouwinstallatie.

Een kleine greep uit mijn projecten

 • Nieuwbouw Bossche Vakschool - 's-Hertogenbosch
  Nieuwbouw Bossche Vakschool - 's-Hertogenbosch

  De Bossche Vakschool is ontstaan door het samenbrengen van het voormalig Duhamel College en het Hervion College. De Bossche Vakschool is een VMBO school voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn en baat hebben bij levensecht leren.

  Het nieuwe gebouw faciliteert onderwijskundige voorzieningen en samenwerking met bedrijven en sluit aan op de onderwijsvisie: "De juiste plek voor slimme handen!"

 • Herontwikkeling Greswarenfabriek - Reuver
  Herontwikkeling Greswarenfabriek - Reuver

  De Greswarenfabriek in Reuver is één van de oudste industriële gebouwen in Noord-Limburg. De oudste bouwdelen dateren uit 1880. De gemeente Beesel heeft in 2014 de Greswarenfabriek als industrieel erfgoed op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst met als doel deze te restaureren en als maatschappelijke huisvesting in te zetten. Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) zocht een nieuwe locatie voor haar praktijkschool en zo is een mooie match en ontwikkeling van het Grescollege ontstaan.

 • Nieuwbouw Cambreur College - Dongen
  Nieuwbouw Cambreur College - Dongen

  Het nieuwe Cambreur College levert onderwijs voor MAVO, HAVO en VWO. De nieuwbouw is gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Schaepmanlaan. Dat gebouw wordt in de zomervakantie van 2021 gesloopt en maakt plaats voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die zijn gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel. 

 • Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg
  Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg

  In het hart van Geertruidenberg heeft De Riethorst Stromenland een prachtige nieuwe zorglocatie gebouwd. Een modern gebouw op een historische plaats waar al meer dan 130 jaar zorg verleend wordt. Ook dit nieuwe pand gaat geschiedenis schrijven. In de nieuwe Riethorst staan zorg en wonen centraal. Het is zo gebouwd dat het aan alle eisen en wensen van de toekomst voldoet.