Groen licht Gemeente Helmond voor de herziende plannen van Campus De Braak

De gemeenteraad van Helmond heeft op 1 december 2020 groen licht gegeven voor de herziende plannen van Campus De Braak. Na een lang en intensief proces hebben de gemeente Helmond, scholengroep OMO, amateur voetbalvereniging SV de Braak en JDVI De Fysioclub een nieuw plan ontwikkeld waarbij multifunctionaliteit de drijvende kracht is gebleven. De ontwerpcombinatie MoederscheimMoonen Architects, FaulknerBrowns en CULD maakte een aangepast ontwerp. Wij zijn als installatieadviseur bij dit project betrokken.

In het ontwerp is het aantal zitplaatsen in de stadiongedeelte van de multifunctionele sportaccommodatie teruggebracht naar 3.600 plaatsen. Hierdoor krijgt Helmond Sport meer plek voor businessruimtes. Daarnaast is er ook ruimte bijgekomen voor de jeugdopleiding van Helmond Sport. Ook het exterieur heeft een aangepast ontwerp gekregen. Ondanks dat er nu maar twee grote tribunes zijn, straalt het gebouw wel het ‘stadiongevoel’ uit door de krachtige verticale gevelstijlen die het gebouw meer hoogte en dynamiek geven. Daarnaast is er de mogelijkheid om het stadion uit te breiden in de toekomst, met twee koptribunes binnen de huidige gebouwschil.

De Braak brengt Helmond in beweging! Leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege, buurtbewoners, vrijwilligers en voetballers van SV De Braak, lezen het verhaal van Campus De Braak voor. Ga je mee naar het jaar 2024? Kijk dan hier de complete video: 

Voor onze complete projecreferentie klik hier.