Kennismanagement sessie: Paris Proof en de persoonlijke voetafdruk

Op maandag 13 maart was het tijd voor onze eerste kennismanagement sessie van dit jaar. We organiseren deze interne sessies een aantal keren per jaar om onze medewerkers te inspireren over verschillende onderwerpen.

Na een terugblik op 2022 en een vooruitblik op 2023 door Stefan Janssen (Directeur, Sr. Adviseur), was het tijd voor de inhoudelijke kennissessie. Deze begon met het onderdeel “Klictet Paris Proof” gepresenteerd door onze eigen collega’s Anke Gevers-Wijffelaars (Sr. Adviseur Bouwfysica) en Roy Goorden (Adviseur Duurzaamheid). We trapten de sessie af met een test: wat weten onze collega’s over het Klimaatakkoord van Parijs? Of over stikstof? Ook de klimaat- en duurzaamheidsuitdagingen én kansen voor de bouw werden besproken.

 

Duurzaamheidsambities voor Klictet en Klictix

Als multidisciplinair adviesbureau met een grote focus op o.a. duurzaamheid, kan ons Klictet en Klictix kantoor natuurlijk niet achterblijven. Daarom werd het plan besproken om in de toekomst te voldoen aan de eisen die DGBC (Dutch Green Building Council) stelt aan kantoorpanden. Met een A++ label scoort ons kantoorpand al goed. Toch zien we mooie kansen om nóg betere energieprestaties te behalen die we zeker niet willen laten liggen.

 

De persoonlijke voetafdruk

Luca van Ekeren (Jr. Adviseur Bouwfysica), sloot de sessie af met de persoonlijke CO2 voetafdruk van onze collega’s. Wat is ieders impact op woon-werkverkeer en op werk-werkverkeer? En zijn er ideeën om deze impact verder te verlagen?

De grootte van de voetafdruk werd gemeten met een test van WWF. Alhoewel er geconcludeerd werd dat deze niet volledig is, gaf het toch op eenvoudige wijze inzicht op het gebied van wonen, voeding, lifestyle en vervoer. De individuele resultaten gaven in ieder geval genoeg gespreksstof.

 

We kijken terug op weer een inspirerende en leerzame kennismanagement sessie.