Klictet tekent intentieverklaring “Voor een gebouwde omgeving zonder materiaalgebonden emissies” van DGBC

Productie van bouwmaterialen veroorzaakt 11 procent van alle CO2. Dat moet anders, vinden wij en 30 andere partijen in bouw- en vastgoedsector en samen werken wij vanaf nu actief aan reductie. Daarom hebben alle partijen samen op 15 februari jl. hun handtekening zowel "live" als "online" gezet onder de intentieverklaring over ‘materiaalgebonden emissies’, zoals deze broeikasgassen ook wel genoemd worden.

De ondertekening vond plaats tijdens het congres ‘Paris Proof Embodied Carbon’ van Dutch Green Building Council (DGBC). Deze intentieverklaring is een onderdeel van een Europese beweging. DGBC werkt samen met 9 andere Green Building Councils in een Europees samenwerkingsverband #BuildingLife toe naar CO₂-doelstellingen voor de bouwsector. “Deze doelstellingen leggen we vast in commitments voor de markt, met als uiteindelijk doel deze ook in beleid op nationaal en internationaal niveau op te nemen.”

Wij staan volledig achter deze doelstellingen en willen hier het volgende aan bijdragen:

“Ambitieuze doelstellingen in CO2 reductie realiseren wij door een integrale benadering van installatie,- en bouwfysisch advies . Met deze ondertekening benadrukken wij onze bijdrage hierin; praktisch samenwerken richting een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving.”

Om tot CO₂-reductie te komen in de bouwkolom is het belangrijk dat er nog veel meer bedrijven en andere organisaties aanhaken.

Wil je meer weten en ook je handtekening onder de intentieverklaring zetten? Heel graag! Lees het hier op de nieuwspagina van DGBC.