Officiele opening Zorgcentrum De Riethorst - Geertruidenberg

Op woensdag 29 september jl. was het dan eindelijk zover. Één jaar na de ingebruikname kon de officiële opening gevierd worden. En dat was een hele bijzondere! Demissionair Minister Hugo de Jonge heeft het ‘huis van de toekomst’ geopend. De Riethorst "huis van de toekomst", is een verpleeghuis, maar dan niet van de traditionele soort. De mensen die hier wonen, leven in alle vrijheid dankzij de unieke indeling en technologische snufjes. Ze hebben eigen appartementen en kunnen gaan en staan waar ze willen. Er wordt binnen dit prachtige zorgconcept niet uitgegaan van wat niet meer kan maar juist van wat nog wél kan. Een heel mooi voorbeeld van liefdevolle zorg in combinatie met technologie om leven in vrijheid te kunnen blijven garanderen.

Levensvreugde, vrijheid en veiligheid zijn de uitgangspunten van de Riethorst. Bewoners moeten zoveel mogelijk regie blijven houden over hun eigen leven. Dat is mogelijk dankzij een polsband met sensoren, GPS-zenders en leefcirkels. Overal in huis (in de deuren, plafonds en kasten) zit slimme technologie verstopt. Alle technieken samen ondersteunen de bewoners in hun dagelijkse leven. Hekken gaan automatisch open als de leefcirkel van de bewoners het toestaat. Leefcirkels worden samen met familie en zorgprofessionals bepaald. Door de inzet van zorgtechnologie kunnen ze zorgeloos losgelaten worden. 

Als Klictet zijn we super trots dat wij aan dit vooruitstrevende project mee mochten werken. We hebben ons ingezet om de wensen van de gebruikers te verwerken in de techniek van het gebouw. Ook het comfort van alle leefomgevingen hebben we zo optimaal mogelijk proberen te maken. Het project heeft ons opnieuw doen beseffen dat een uitgangspunt waarbij de gebruiker centraal staat ontzettend belangrijk is en dat we dat nooit uit het oog moeten verliezen.

Wij wensen directie, medewerkers en bewoners heel veel geluk toe in hun nieuwe onderkomen!

Voor onze complete projectreferentie klik hier.