Opdracht SWZ bezegeld voor duurzame samenwerking tijdens de herontwikkeling van locatie Zonhove

Voor het ontwerp van de herontwikkeling van het nieuwe Zonhove in Son heeft SWZ gekozen voor Pauwert Architectuur en voor het installatieadvies voor ons. Eind november 2018 heeft er al een kennismaking inclusief rondleiding plaatsgevonden door de hele woonwijk. Maar op 10 januari 2019 is de opdracht officieel bezegeld met ondertekening van de contracten. Dit gebeurde na afloop van de eerste ‘Bouwdag’ in D’n Tref. Henk Schoones (directeur Pauwert), Stefan Janssen (directeur van Klictet) en SWZ-bestuurder Jody Cath tekenden voor een buitengewone, duurzame samenwerking.

Decor van het officiële moment was het Inspiratiehuis, het informatiepunt in D’n Tref. Hier zijn alle geïnteresseerden welkom voor informatie over de nieuwbouw. De volledige vernieuwing van Zonhove is een omvangrijk project. Er wordt samengewerkt in een projectteam, diverse werkgroepen en een klankbordgroep. Bureau Karres+Brands is supervisor op het plan en adviseert over de landschappelijke uitwerking en de bovengrondse infrastructuur. Bureau Van Aarle De Laat verzorgt het projectmanagement.

De uitwerking van de plannen gebeurt samen met alle betrokkenen. Naast werkbijeenkomsten (zogenoemde ‘Bouwdagen‘) worden in de loop van 2019 ook informatiebijeenkomsten georganiseerd. In 2020 zullen de eerste bouwwerkzaamheden starten. De planning is dat het in 2026 klaar zal zijn.

Wij wensen alle betrokken partijen veel succes met de uitvoering van dit prachtige project!