Scholengemeenschap De Overlaat krijgt opknapbeurt

Scholengemeenschap De Overlaat in Waalwijk start nog voor de zomervakantie met een grootscheepse renovatie. 

Een paar jaar geleden werden de sporthal en de aula al aangepakt, nu zijn de theorielokalen, de praktijklokalen voor de horecaopleiding en de toiletten aan de beurt. De klus begint over een paar weken en moet voor Kerst klaar zijn. 

De school aan de Eikendonklaan krijgt nieuwe vloeren, wanden en plafonds. De verwarming en riolering worden vernieuwd en er worden nieuwe puien met hoogrendementsglas geplaatst. Ook het binnenklimaat wordt verbeterd. Wanneer leraren frisse lucht willen, moeten ze nu nog het raam open zetten, straks wordt er gekoelde of verwarmde lucht aangevoerd door middel van een warmtepomp. Op het dak worden 300 zonnepanelen geplaatst die een deel van de benodigde energie voor eigen gebruik gaan opwekken.
De grootste werkzaamheden gebeuren in de zomervakantie en de herfstvakantie. ,,Maar het lukt niet om alles tijdens de vakanties te doen", zegt schooldirecteur Otto Dooijes. Toch gaan alle lessen gewoon door en zijn er noodlokalen besteld.

Net als bij de voorgaande renovaties zijn wij als installatieadviseur intensief betrokken bij het ontwerp en de realisatie en gaan we voor een geweldig eindresultaat.

Lees het complete artikel over De Overlaat, gepubliceerd door het Brabants dagblad hier.