Succesvolle Virtual Reality middag voor toekomstige gebruikers IKC De Wisselaar in Breda

Vrijdag 22 februari jl., hebben we voor onze opdrachtgever Breedsaam en een aantal toekomstige gebruikers, van het nieuw te realiseren Integraal Kind Centrum De Wisselaar in Breda, een Virtual Reality middag georganiseerd. Dit samen met onze ontwerpteampartners Hevo, Rienks Architecten, Zri en R²CA, om met een frisse start de TO-fase in te kunnen gaan.

Door middel van een gaming softwaretool zijn wij in staat om de verschillende 3D modellen, gemaakt in Revit en Archicad, met elkaar te koppelen en om te zetten naar een virtuele gaming omgeving.

Met behulp van de Virtual Reality bril hebben wij de gebruikers mee kunnen nemen in het toekomstige onderwijsgebouw. Hierdoor kregen zij een beter beeld van het ontwerp en konden ze zien dat alle eerder verwerkte gebruikerswensen nog steeds aansluiten bij hun visie. Ook wilden we de gebruikers vooral een gevoel geven bij de open leeromgeving en de beschikbare ruimte die er ontstaat voor de inpassing van de onderwijsvisie.

Het leuke aan zo’n leerzame maar vooral ook recreatieve middag is dat er altijd mooie ideeën ontstaan die we weer mee kunnen nemen in het Technisch Ontwerp.

Wij kijken terug op een geslaagde middag!

Benieuwd naar de complete referentie van dit prachtige en duurzame project? Klik hier