Voldoet uw organisatie aan de Informatieplicht Energiebesparing?

Verbruikt uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit Milieubeheer. U bent dan verplicht om energie te besparen en ook heeft u een informatieplicht. Dit wordt de Informatieplicht Energiebesparing genoemd.

Uiterlijk vóór 1 juli 2019  dient u te rapporteren welke maatregelen u neemt om energie te besparen. Het doel is om de energiebesparing te versnellen. 

Het is ook mogelijk dat u, naast de informatieplicht energiebesparing, ook een EED-auditplicht nodig heeft voor uw gehele onderneming. De EED-plicht is afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het aantal werknemers, de omzet en het balanstotaal. Is dit het geval dan rapporteert u dit uiterlijk vóór 5 december 2019.

Op de site van RVO Nederland staat een duidelijke introductiefilm met voorbeelden en uitleg. Ook kunt u meer informatie over dit onderwerp daar terugvinden.

Meer weten, of hulp nodig bij het verzamelen van informatie of bij het uitvoeren van energiebesparingsmogelijkheden? Neem dan vooral contact op met ons, wij helpen en begeleiden u graag verder in dit traject.  Wij hebben de kennis, kunde én certificeringen om al uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Denk hierbij aan: uitvoeren van SmartScans, Energie Prestatie Adviezen, EED-audits, energiemanagement en binnenklimaatmonitoring.