Whitepaper "Samen bouwen aan een projectdossier".

Bij de oplevering van een nieuw gebouw is het verplicht om een “energieprestatie (EP) rapportage” aan te leveren. Een EP-rapportage bestaat uit een EP-berekening (NTA8800), een projectdossier inclusief bewijslasten en een definitief energielabel.

 

Om aannemers en/of gebouweigenaren hierbij te ondersteunen, hebben wij een whitepaper opgesteld. Deze whitepaper helpt bij het aanleveren van gegevens en bewijslast om te komen tot een projectdossier, als onderdeel van de definitieve EP-rapportage.

Het projectdossier kan gezien worden als een statusrapportage met hierin schriftelijke en visuele informatie wat de voortgang van het project vastlegt en als bewijslast dient. Zonder deze bewijslast wordt de gecertificeerd EP-U/EP-W adviseur verplicht terug te vallen op grotendeels ongunstige forfaitaire waarden. Het verzamelen van de bewijslast draagt actief bij aan de garantie dat het opgeleverde gebouw voldoet aan de uitgangspunten gesteld tijdens de bouwvergunningsaanvraag, waar eerder goedkeuring op is verleend.

Geinteresseerd in deze handige whitepaper? Vraag hem dan vandaag nog aan via onderstaande link en doe er je voordeel mee!

Ja, ik wil graag de whitepaper "Samen bouwen aan een projectdossier" ontvangen.