Herhuisvesting Internationale School DENISE - Amsterdam

Installatieadvies

Voor DE Nieuwe Internationale School Esprit, kortweg DENISE, wordt het voormalige schoolgebouw aan de Piet Mondriaanstraat 140 volledig gerenoveerd. DENISE is een school voor internationaal onderwijs voor leerlingen tussen de 4 en 18 jaar. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor de huisvesting van 900 leerlingen, uniek is de combinatie primair- en voortgezet onderwijs, kinderopvang en de aanwezigheid van een prachtig theater in één gebouw.

Op basis van visie, plan van aanpak en enthousiasme hebben wij opdracht mogen ontvangen voor het installatieadvies van voorontwerp tot en met uitvoering.  We gaan van dit markante gebouw in Amsterdam een duurzame en moderne leeromgeving maken. 

Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Het bestaande souterrain wordt toegankelijk gemaakt doordat het maaiveld rondom verdiept wordt. Leerlingen van 4 tot 12 jaar krijgen daarmee direct toegang tot de omliggende buitenruimte. De begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping worden geschikt gemaakt voor de leerlingen van 12 tot 18 jaar.

Begin 2018 wordt er gestart met de bouw. Naar verwachting zal de school begin 2019 het volledig gerenoveerde pand in gebruik kunnen gaan nemen.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw en renovatie Louis Bouwmeesterschool - Amsterdam
  Nieuwbouw en renovatie Louis Bouwmeesterschool - Amsterdam

  De Louis Bouwmeesterschool is gehuisvest in een zogenaamde H-school. Dit type schoolgebouw is een naoorlogs type openbaar lagere school-gebouw dat in Amsterdam-West tot het zogenaamde standaardtype behoort. Het schoolgebouw wordt H-School genoemd omdat dit in de oorsprong de plattegrond van de letter ‘H’ heeft. 

 • Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss
  Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss

  Omdat de huidige school sterk was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van praktijkgericht onderwijs, is De Singel te geherhuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Euterpehof 20 in Oss. De nieuwe praktijkschool biedt onderdak aan ca. 250 leerlingen. We hebben de school geholpen om haar ambitie waar te maken: 'Het meest realistische school-werkbedrijf voor praktijkonderwijs van Nederland'.

 • Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag
  Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag

  Al 100 jaar krijgen kinderen les op de basisschool Galvanischool in Den Haag. Het is een bijzondere school die veel waarde hecht aan samenwerking. Wegens de snelle groei past de school past niet meer in zijn behuizing en heeft meer ruimte, mogelijkheden en faciliteiten nodig.