Herontwikkeling Zorgcentrum De Riethorst - Geertruidenberg

Installatieadvies

Op de huidige plaats van de bestaande zorglocatie aan de Venestraat in Geertruidenberg komt een nieuw verpleeghuis waar ontmoeten centraal staat. Het wordt een comfortabel gebouw met voldoende privacy voor cliënten. Bij het bouwkundig ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de ruimtelijke omgeving: de bomenrijen in de Venestraat en de bestaande centrumbebouwing. De nieuwbouw sluit aan bij de kleinschaligheid van de oude kern van Geertruidenberg. Dit betekent een verrijking van de historische binnenstad.

Er komen 90 nieuwe appartementen, waarvan er vijftien bewoond worden door cliënten van Stichting Prisma. Elk appartement is 45 vierkante meter, heeft een aparte slaapkamer en eigen badkamer, en is geschikt voor bewoning door een echtpaar.
De appartementen krijgen een zelfstandige uitstraling: eigen adres, eigen voordeur. Ze zijn geclusterd in drie woongebouwen die elk aan een ‘woonstraatje’ liggen. De woongebouwen zijn onderling met elkaar verbonden. Er komen veel centrale voorzieningen in De Riethorst, allemaal op de begane grond. Dat varieert van een restaurant, een kookstudio en dagbesteding tot een kapsalon, een kiosk en beweegruimten. Bijzonder worden de buurtkamers, die dienen als ontmoetingsplek voor zowel klanten als mensen uit de wijk.

Naar verwachting kunnen de bewoners medio zomer 2020 gaan genieten van hun nieuwe woonlocatie. Een locatie die veiligheid biedt en comfort geeft aan deze kwetsbare doelgroep.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg
  Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg

  Het huidige Hoge Veer Complex in Raamsdonksveer dateert uit de jaren 70 en voldoet niet meer aan nieuwste visie en wensen van de zorginstelling. Om invulling te geven aan de visie van de zorgorganisatie is een nieuwbouwplan ontwikkelt. Er is gekozen voor nieuwbouw op een prachtige locatie aan het Koninginnebastion in Geertruidenberg. 

 • Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert
  Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert

  Op de locatie van St. Martinus hebben al diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten plaatsgevonden, waaronder de nieuwbouw van de Shorstay en Longstay afdelingen en de renovatie van de entreezone. De huidige herontwikkeling betreft een grootschalige vervangende nieuwbouw van de resterende bouwdelen en een gedeeltelijke renovatie met beperkte uitbreiding van de Shortstay en Longstay afdelingen.

 • Uitbreiding Woonzorgcomplex Berkhout - Lisse
  Uitbreiding Woonzorgcomplex Berkhout - Lisse

  De uitbreiding bestaat uit ca. 1.450 m2 verdeeld over 2 bouwlagen. Op iedere verdieping zijn 11 kamers met een gemeenschappelijke woonkamer gerealiseerd.