Herontwikkeling Het Parkhuis Dordrecht

Installatieadvies

De herontwikkeling bestond uit een grootschalige nieuwbouw van de hoofdlocatie van Het Parkhuis, gelegen aan de Haaswijkweg Oost in Dordrecht. Een deel van de huidige bebouwing is gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De nieuwbouw bestaat uit 108 nieuwe wooneenheden waarmee Het Parkhuis een veilige omgeving voor 108 psychogeriatrische bewoners en jong dementerende heeft gerealiseerd.

De planontwikkeling van dit project is in fases uitgewerkt. Al in een vroegtijdig stadium zijn alle wensen en eisen doorgesproken in het ontwerpteam en zijn gebruikersoverleggen vertaald in installatieconcepten die bijdragen aan optimale resultaten.

De nieuwbouw bestaat uit 92 studio’s (verdeeld over 10 groepswoningen),16 tweekamerappartementen, 2 grotere studio’s, een ruimte voor spreekuren en behandelingen, kantoorruimten en een Trefpunt. De studio’s beschikken over een eigen woon-/slaapkamer met sanitair en zijn verbonden aan een gemeenschappelijke buurtkamer. Er worden voor de bewoners, met behulp van zorgtechnologie, zogenaamde leefcirkels bepaald waar ze zonder begeleiding kunnen rondlopen.

Het eindresultaat is een prachtige woonlocatie die ondersteunend is aan het verlenen van zorg die aansluit op de vraag van de bewoner en de zorgvisie van het Parkhuis. De nieuwe locatie biedt optimale omstandigheden om zorg te verlenen en het welzijn van de bewoners te versterken. Ambities als huiselijkheid, duurzaamheid, comfort, onderhoudsarm en flexibiliteit speelden hierbij een belangrijke rol.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg
  Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg

  Het "oude" Hoge Veer Complex in Raamsdonksveer dateert uit de jaren 70 en voldeed niet meer aan nieuwste visie en wensen van de zorginstelling. Om invulling te geven aan de visie van de zorgorganisatie is een nieuwbouwplan ontwikkelt. Er is gekozen voor nieuwbouw op een prachtige locatie aan het Koninginnebastion in Geertruidenberg. 

 • Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg
  Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg

  In het hart van Geertruidenberg heeft De Riethorst Stromenland een prachtige nieuwe zorglocatie gebouwd. Een modern gebouw op een historische plaats waar al meer dan 130 jaar zorg verleend wordt. Ook dit nieuwe pand gaat geschiedenis schrijven. In de nieuwe Riethorst staan zorg en wonen centraal. Het is zo gebouwd dat het aan alle eisen en wensen van de toekomst voldoet. 

 • Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert
  Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert

  Op de locatie van St. Martinus hebben al diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten plaatsgevonden, waaronder de nieuwbouw van de Shorstay en Longstay afdelingen en de renovatie van de entreezone. De huidige herontwikkeling betreft een grootschalige vervangende nieuwbouw van de resterende bouwdelen en een gedeeltelijke renovatie met beperkte uitbreiding van de Shortstay en Longstay afdelingen.