Herontwikkeling locatie Sterrebos - Roosendaal

Installatieadvies

Locatie Sterrebos is onderdeel van S&L zorg en geeft huisvesting en dagbesteding aan bewoners met een verstandelijke beperking. De locatie kenmerkt zich door haar open karakter midden in de woonwijk. De renovatie en nieuwbouw plannen hebben 10 jaar geduurd en ons bureau is continu in het proces betrokken. Het vertrouwen van S&L zorg en de grenzeloze betrokkenheid van onze medewerkers heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking met een fantastisch eindresultaat.

 • S&L zorg - Roosendaal
 • Van Aarle de Laat -Eindhoven
 • Van Aarle de Laat - Eindhoven
 • BAS Architectuur - Veghel
 • 11.000 m2

In deze periode is een nieuw centraal kantoor gerealiseerd dat gedurende alle projecten als tijdelijke woonvoorziening is ingezet. Alle dagbestedingslocaties inclusief centrale keuken en het zwembad zijn gerenoveerd. Totaal zijn er 20 woongroepen gerealieerd voor 132 clienten, waaronder SGLVG.

Verduurzaming is telkens als aandachtspunt aanwezig geweest en gedurende deze 10 jaar is de ambitie telkens bijgesteld. Zo zijn twee gebouwen voorzien van warmte koude opslag. Er is veel extra aandacht aan huislijkheid besteedt tijdens het ontwerp om behalve veiligheid ook een comfortabele woonomgeving voor deze doelgroep te realiseren.

 

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locaties Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en Gasthuisring - Tilburg
  Herontwikkeling locaties Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en Gasthuisring - Tilburg

  Tiwos en Traverse zijn gezamenlijk bezig met de herontwikkeling van de locaties aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring.

  De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit drie nieuwe woongebouwen en de renovatie van de verdieping van Tracee. De woongebouwen huisvesten in de toekomst de clienten die door middel maatschappelijke opvang de draad weer zelfstandig willen oppakken.

 • Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen
  Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen

  De huisvesting biedt ruimte aan 6 woongroepen van 6 clienten SGEVG met gezamelijke woonkamers en afzonderingsruimtes. In het ontwerp zijn cliëntspecifieke oplossingen geïntegreerd.

 • Herontwikkeling locatie Lambertijnenhof - Bergen op Zoom
  Herontwikkeling locatie Lambertijnenhof - Bergen op Zoom

  Locatie Lambertijnenhof is onderdeel van S&L zorg en geeft huisvesting en dagbesteding aan bewoners met een verstandelijke beperking. De locatie kenmerkt zich door haar open karakter midden in de woonwijk. De renovatie en nieuwbouw plannen hebben 10 jaar geduurd en ons bureau is continu in het proces betrokken. Het vertrouwen van S&L zorg en de grenzeloze betrokkenheid van onze medewerkers heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking met een fantastisch eindresultaat.