Herontwikkeling locaties Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en Gasthuisring - Tilburg

Installatieadvies

Tiwos en Traverse zijn gezamenlijk bezig met de herontwikkeling van de locaties aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring.

De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit drie nieuwe woongebouwen en de renovatie van de verdieping van Tracee. De woongebouwen huisvesten in de toekomst de clienten die door middel maatschappelijke opvang de draad weer zelfstandig willen oppakken.

 • Tiwos en Traverse – Tilburg
 • Tiwos - Tilburg
 • Luijten Smeulders Architecten – Tilburg
 • 6.800 m2

In de nieuwe situatie hebben clienten meer individuele ruimte en privacy en krijgt het terrein een meer open karakter waardoor het toegangkelijker is voor wijkbewoners.

De uitvoering is inmiddels volop aan de gang en er zal in fases opgeleverd worden. De werkzaamheden gaan naar verwachting tot en met 2020 duren. Als de werkzaamheden voor de Reitse Hoevenstraat zijn afgerond, zal gestart worden met de verbouwing aan de Gasthuisring.

Klictet heeft het installatieadvies voor de fases Voorlopig Ontwerp t/m de Werkvoorbereiding verzorgd. Het gehele ontwerp kenmerkt zich door duurzame oplossingen met behoud van comfort. Zo worden de woongebouwen voorzien van duurzame installaties waaronder een zonneboilersysteem, PV-panelen en LED-verlichting.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

  Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

 • Herontwikkeling locatie Sterrebos - Roosendaal
  Herontwikkeling locatie Sterrebos - Roosendaal

  Locatie Sterrebos is onderdeel van S&L zorg en geeft huisvesting en dagbesteding aan bewoners met een verstandelijke beperking. De locatie kenmerkt zich door haar open karakter midden in de woonwijk. De renovatie en nieuwbouw plannen hebben 10 jaar geduurd en ons bureau is continu in het proces betrokken. Het vertrouwen van S&L zorg en de grenzeloze betrokkenheid van onze medewerkers heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking met een fantastisch eindresultaat.

 • Herontwikkeling locatie Lambertijnenhof - Bergen op Zoom
  Herontwikkeling locatie Lambertijnenhof - Bergen op Zoom

  Locatie Lambertijnenhof is onderdeel van S&L zorg en geeft huisvesting en dagbesteding aan bewoners met een verstandelijke beperking. De locatie kenmerkt zich door haar open karakter midden in de woonwijk. De renovatie en nieuwbouw plannen hebben 10 jaar geduurd en ons bureau is continu in het proces betrokken. Het vertrouwen van S&L zorg en de grenzeloze betrokkenheid van onze medewerkers heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking met een fantastisch eindresultaat.