Nieuwbouw 96 zorgwoningen wijk Zuidlanden - Leeuwarden

Installatieadvies

Initiatiefnemer Noorderbreedte gaat op haar locatie Zuidlanden in het Friese nieuwbouwdorpje Goutum nieuwbouw ontwikkelen en realiseren ten behoeve van huisvesting van haar cliënten met psychogeriatrische problematiek.

De nieuwe bewoners krijgen een eigen woon-/slaapstudio met eigen badkamer met gedeelde woon- en leeffaciliteiten. Bij de inrichting is rekening gehouden met maximale bewegingsvrijheid en veiligheid. Het concept sluit aan bij de ambitie om van iedere dag een waardevolle dag te maken in welzijn, welbevinden en de gezondheid van bewoners. De buitenzijde is volledig geïntegreerd in de woonwijk en ziet eruit als reguliere woningbouw. 

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de uitgangspunten van het woonconcept 'thuisgevoel' voor mensen met een intensieve zorgvraag waarbij de bewoners boven slapen en beneden wonen. In dit nieuwe woonzorgcomplex komen met name mensen te wonen met dementie, als alternatief voor het traditionele verzorgingshuis.

Voor dit project verzorgen wij het installatieadvies van voorontwerp tot en met de uitvoering.
Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2021 opgeleverd.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

  Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

 • Herontwikkeling De Lange Akker - Berkel-Enschot
  Herontwikkeling De Lange Akker - Berkel-Enschot

  De Lange Akker is een voormalig landhuis uit 1920, gelegen aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot. Sinds 1996 is het pand opgedeeld in bedrijfunits die verhuurd werden aan verschillende organisaties. In 2016 is het besluit genomen voor herontwikkeling van dit pand om terug te keren naar haar oorspronkelijke functie van bewoning. 

 • Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg
  Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

  Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd.