Nieuwbouw Basisschool CBS De Brug - Waspik

Installatieadvies

Christelijke Basisschool (CBS) de Brug is een kleinschalige school waar ieder kind uniek is met zijn of haar eigen unieke kwaliteiten. CBS De Brug laat deze unieke kwaliteiten tot bloei komen. Het oude schoolgebouw voldeed niet meer aan de moderne eisen en wensen van deze tijd. Na een lange periode van plannen en voorbereiden is er uiteindelijk gekozen voor een nieuwe school op een nieuwe locatie. 

 • Gemeente Waalwijk
 • Povse & Timmermans Architecten
 • 650 m2

Het eindresultaat is een school van deze tijd die klaar is voor de toekomst, waar voluit gespeeld en geleerd kan worden. Maar ook een school met een gezond binnenklimaat en zonnepanelen op het dak voor duurzame energie.

Daarnaast opereert het centrale ventilatiesysteen op basis van werkelijke bezetting en is ieder leslokaal individueel integraal regelbaar op koeling, verwarming en ventilatie. Ook is er een energiezuinige verlichtingsinstallatie ontworpen met daglichtafhankelijke regeling.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw en renovatie Louis Bouwmeesterschool - Amsterdam
  Nieuwbouw en renovatie Louis Bouwmeesterschool - Amsterdam

  De Louis Bouwmeesterschool is gehuisvest in een zogenaamde H-school. Dit type schoolgebouw is een naoorlogs type openbaar lagere school-gebouw dat in Amsterdam-West tot het zogenaamde standaardtype behoort. Het schoolgebouw wordt H-School genoemd omdat dit in de oorsprong de plattegrond van de letter ‘H’ heeft. 

 • Nieuwbouw Pieter Jelles Troelstraschool - Amsterdam
  Nieuwbouw Pieter Jelles Troelstraschool - Amsterdam

  De Pieter Jelles Troelstraschool is een basisschool met circa 750 leerlingen. De school is een openbare kunstmagneetschool met een Jaargroep en Montessori afdeling. 

  Met de nieuwbouw krijgt de school een duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig onderkomen. 

 • Renovatie en uitbreiding Teresiaschool - Waalwijk
  Renovatie en uitbreiding Teresiaschool - Waalwijk

  Deze bestaande Teresiaschool is geheel gerenoveerd en uitgebreid met een aula, gymzaal, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang waardoor een brede school is gecreeerd. 
  Het gebouw met monumentale gevel is compleet voorzien van nieuwe installaties die voldoen aan de huidige maatstaven van een moderne frisse brede school. Teresia is nu een kindcentrum met alles onder 1 dak!