Nieuwbouw distributiecentrum Abena Healthcare - Haps

Installatieadvies en Bouwfysica

Abena is een Deense fabrikant en groothandel van dagelijkse persoonlijke verzorging- en beschermingsmiddelen voor de gezondheidszorg, horeca en de schoonmaaksector. Wat als familiebedrijf in 1953 is opgericht, is nu uitgegroeid tot een multinational met dochterondernemingen in 13 landen.

Abena Healthcare in Nederland is al meer dan 25 jaar specialist in dagelijkse persoonlijke verzorging- en beschermingsmiddelen, zoals incontinentie- en huidverzorgingsproducten, handschoenen en mondneusmaskers. Er wordt voornamelijk geleverd aan zorginstellingen en thuiszorgorganisaties.

Voor het nieuwe Europees Distributiecentrum van Abena Healthcare Nederland op het bedrijvenpark Laarakkers te Haps verzorgen wij het installatie- en bouwfysica advies.

Het nieuw te realiseren distributiecentrum heeft een totale footprint van ca. 15.900 m2 en bestaat uit:  

 • een geautomatiseerd magazijn ca. 8.850 m2 
 • een handmatig magazijn ca. 2.450 m2 
 • expeditie ca. 3.200 m2 
 • mezzanine ca. 3.200 m2 
 • kantoren ca. 2.750 m2 

De nieuwbouw van het distributiecentrum zal worden gecertificeerd als EXCELLENT volgens de BREEAM systematiek.
Hiermee wordt een gezond, functioneel, energiezuinig en duurzaam gebouw gerealiseerd.  

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Koninklijke van Eerd - Tilburg
  Nieuwbouw Koninklijke van Eerd - Tilburg

  Koninklijke Van Eerd is een familiebedrijf dat in 1919 is opgericht als handelsdrukkerij in de binnenstad van Tilburg en is uitgegroeid tot de grootste specialist in het produceren en verkopen van verpakkingen voor de farmaceutische industrie in Nederland. Om uitbreiding van de productiecapaciteit te kunnen realiseren wordt er aan de Ringbaan Noord een nieuw 2e bedrijfspand gebouwd dat als hoofdvestiging dienst zal gaan doen. 

 • Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel
  Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel

  Op de plaats in Duizel waar lange tijd sigaren zijn gemaakt, worden nu dieren verzorgd en genezen. De oude Agio sigarenfabriek in Duizel bestaat sinds 1904 en had na, verhuizing naar nieuwbouw in 2015, geen bestemming meer. Na een periode van onderzoek over wat de toekomstmogelijkheden zijn voor de oude fabriek, is in 2020 een samenwerking ontstaan met AniCura Dierenkliniek uit Eersel. Dit van oorsprong Scandinavisch bedrijf is sinds 2011 uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Zij huisvesten nu in dit monumentale fabriekspand.

   

 • Nieuwbouw duurzaam belevingscentrum Appèl - Den Bosch
  Nieuwbouw duurzaam belevingscentrum Appèl - Den Bosch

  Familiebedrijf Appèl B.V. uit ’s-Hertogenbosch heeft een nieuw belevingscentrum laten bouwen aan de A2, naast de Rosmalense Plas. Medewerkers en opdrachtgevers van de bedrijfscateraar en dochteronderneming Markies Catering, kunnen hier kennismaken met de laatste trends op gebied van food en hospitality. Openheid, duurzaamheid en gastvrijheid typeren het nieuwe onderkomen.