Nieuwbouw fase 3 Dongemond College - Raamsdonksveer

Installatieadvies en duurzaamheid

Het Dongemond College had al twee bestaande onderwijsgebouwen voor vmbo, havo en vwo en is na de nieuwbouw uitgebreidt met een derde onderwijsgebouw. 

Ze willen met deze nieuwbouw een uitdagende en inspirerende leeromgeving creëren, zowel binnen als buiten, die aanzet tot nieuwe inzichten en de onderzoekende kant in kinderen naar boven haalt.

Het nieuwe onderwijsgebouw heeft een omvang van ca. 2.200m2, verdeeld over twee bouwlagen en een half verdiepte kelder. In het gebouw zijn diverse leslokalen, een aula en een collegezaal gerealiseerd.

Het is een duurzaam en energiezuinig gebouw met een gezond en comfortabel binnenklimaat, met behoud van comfort. De installaties zijn opgezet met circulaire materialen en met oog voor onderhoud en exploitatie.

Het resultaat is een prachtig gebouw dat zich aanpast aan de onderwijskundige ontwikkelingen. Onze installatieconcepten sluiten hierop aan, ze zijn flexibel van opzet en bewegen mee met de behoefte van het Dongemond College. 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw VMBO-school en taalcentrum Het Element - Amersfoort
  Nieuwbouw VMBO-school en taalcentrum Het Element - Amersfoort

  Het nieuwe gebouw van Het Element sluit volledig aan op het onderwijsconcept van de school: nu en in de toekomst. Om dit te waarborgen is het gebouw flexibel en zijn gebouwdelen en ruimten multifunctioneel. De nadruk ligt op functionaliteit: alle vierkante meters worden efficiënt en effectief ingezet om het onderwijs zo goed mogelijk te faciliteren. Er zijn geen loze ruimten. Het gebouw biedt de mogelijkheid voor leerlingen om op hun eigen manier te leren. Er is voldoende differentiatie in lesruimten.

 • Nieuwbouw Cambreur College - Dongen
  Nieuwbouw Cambreur College - Dongen

  Het nieuwe Cambreur College levert onderwijs voor MAVO, HAVO en VWO. De nieuwbouw is gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Schaepmanlaan. Dat gebouw wordt in de zomervakantie van 2021 gesloopt en maakt plaats voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die zijn gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel. 

 • Nieuwbouw MFC Brede School Rockanje
  Nieuwbouw MFC Brede School Rockanje

  In Rockanje is hard gewerkt aan de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum (MFC) met daarin een brede school voor zo’n 340 leerlingen. In de nieuwbouw zijn dertien basisschoollokalen verdeeld over twee verdiepingen, een buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, bibliotheek, diverse maatschappelijke organisaties en een dubbele gymzaal die te gebruiken is door de (sport)verenigingen en de school.