Nieuwbouw MFC Brede School Rockanje

Installatieadvies

In Rockanje is hard gewerkt aan de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum (MFC) met daarin een brede school voor zo’n 340 leerlingen. In de nieuwbouw zijn dertien basisschoollokalen verdeeld over twee verdiepingen, een buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, bibliotheek, diverse maatschappelijke organisaties en een dubbele gymzaal die te gebruiken is door de (sport)verenigingen en de school.

Gedurende het gehele traject hebben we intensief samengewerkt in een integraal ontwerpteam op basis van de BIM-werkmethodiek.

In een vroegtijdig stadium zijn alle wensen en eisen doorgesproken in het ontwerpteam en zijn gebruikersoverleggen vertaald in installatieconcepten die hierbij aansluiten. Het project is volledig in BIM uitgewerkt. Ook hebben we het BIM-model gebruikt om gebruikers virtueel mee te nemen in het gebouw, zodat ze een goed beeld kregen van de vertaling van het Programma van Eisen.

De nieuwe school is duurzaam en energiezuinig. Warmte-en koudevraag zijn tot een minimum gereduceerd door rekening te houden met de externe warmtelasten en bezetting van het gebouw.   

Het gebouw is voorzien van een warmtepompsysteem in combinatie met bodemenergie, vraaggestuurde ventilatie, verwarming en koeling op basis van CO2, en temperatuur. Tevens is er een energiezuinig verlichtingsconcept met daglichtafhankelijke regeling op basis van LED en er is een compleet dekkend WIFI netwerk aanwezig voor data en telefonie.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Nieuwe Baarnsche School - Baarn
  Nieuwbouw Nieuwe Baarnsche School - Baarn

  De Nieuwe Baarnsche School is een basisschool voor maximaal 500 leerlingen, inclusief buitenschoolse opvang, peutervoorzieningen en sportvoorzieningen. Uniek is de Nieuwe Baarnsche school zeker, en in veel opzichten onderscheidend. Zo is het gebouw integraal in BIM uitgewerkt en ligt er een energiezuinig denkpatroon aan ten grondslag. Warmte-en koudevraag zijn tot een minimum gereduceerd door rekening te houden met de externe warmtelasten en de bezetting van het gebouw.

 • Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn
  Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn

  Het Revius Lyceum in Doorn is een open-christelijke school voor voortgezet onderwijs met de volgende opleidingsrichtingen:
  mavo - havo (tweetalig) - vwo (tweetalig) en gymnasium. 

  In een vroegtijdig stadium zijn alle wensen en eisen geïnventariseerd en doorgesproken in de diverse werkgroepen en vertaald in installatieconcepten die hierbij aansluiten. Het project is volledig in BIM uitgewerkt. Ook hebben we het BIM-model gebruikt om gebruikers virtueel mee te nemen in het gebouw, zodat ze een goed beeld kregen van de vertaling van het Programma van Eisen.

 • Nieuwbouw Basisschool CBS De Brug - Waspik
  Nieuwbouw Basisschool CBS De Brug - Waspik

  Christelijke Basisschool (CBS) de Brug is een kleinschalige school waar ieder kind uniek is met zijn of haar eigen unieke kwaliteiten. CBS De Brug laat deze unieke kwaliteiten tot bloei komen. Het oude schoolgebouw voldeed niet meer aan de moderne eisen en wensen van deze tijd. Na een lange periode van plannen en voorbereiden is er uiteindelijk gekozen voor een nieuwe school op een nieuwe locatie.