Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken "Het Moederhuis" - Veghel

Installatieadvies

Op de plaats van een bestaand paviljoen is een nieuw ontmoetingscentrum met keukengebouw gerealiseerd dat qua uitstraling en sfeer harmonieert met de bestaande monumentale gebouwen. In het ontmoetingscentrum vinden diverse activiteiten plaats die een goed integraal ontwerp van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen vereisten, dit om een goed functionerend geheel te verkrijgen.

 • Zusters van Franciscanessen - Veghel
 • Omni Architecten - Schijndel

Wij zijn betrokken geweest bij het ontwerp en de uitvoeringsbegeleiding van dit mooie plan. Door de koppeling van de nieuwbouw op het bestaande Moederhuis en de directe ligging aan de kapel ontstond er voor zowel de architect, als voor ons een mooie uitdaging. 
Door de toepassing van geïntegreerde dakkappen en het slim positioneren van technische componenten is voldaan aan de wens om geen “toeters en bellen” op het dak te plaatsen. Het lichtplan is in samenspraak tussen adviseur, architect en aannemer geoptimaliseerd, waarbij de gangen en keukenruimten in LED zijn uitgevoerd en de ontmoetingsruimten een huiselijk karakter hebben gekregen. De luchtbehandeling regelt naar gelang de bezetting, die varieert van 10 tot 100 personen, op basis van CO2. Ten behoeve van temperatuurbeheersing wordt gebruikt gemaakt van vloerverwarming en –koeling. 

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Ombouw locatie Martinushuis - Nuland
  Ombouw locatie Martinushuis - Nuland

  Binnen een periode van 9 maanden werd in 9 fases het totale verzorgingshuis omgebouwd tot een verpleeghuissetting.
  In een “trein” werden telkens vier appartementen in een periode van vier weken volledig gerenoveerd. De laatste fase betrof de renovatie en realisatie van de centrale ontmoetingsruimte, de huiskamers, de keuken, algemene badkamers en toiletten. De individuele badkamers zijn vergroot en volledig opnieuw opgebouwd.

 • Uitbreiding Jongerencentrum De Tavenu - Waalwijk
  Uitbreiding Jongerencentrum De Tavenu - Waalwijk

  De Tavenu is in Waalwijk en omstreken een begrip voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. Er wordt veel aandacht besteedt aan ontmoeting en ontspanning. Door toename van de vele activiteiten en evenementen was een uitbreiding en meer ruimte een grote wens voor De Tavenu.

 • Renovatie en uitbreiding Sporthal SG De Overlaat - Waalwijk
  Renovatie en uitbreiding Sporthal SG De Overlaat - Waalwijk

  In april 2015 is gestart met de renovatie en uitbreiding van de gymzaal van Scholengemeenschap De Overlaat.
  Van de "oude" kantine is een kleine sportruimte gemaakt, het dak is verhoogd en alle kleedruimtes zijn vernieuwd.