Nieuwbouw wooncomplexen - Wijk De Wisselaar - Breda

Installatieadvies

In de wijk De Wisselaar zijn vijf appartementen complexen gebouwd op verschillende locaties.
Eén van de complexen met daarin 30 appartementen is speciaal gebouwd voor mensen die zorg nodig hebben. Het gebouw bestaat uit meerdere woonlagen en een zorgsteunpunt met voorzieningen op de begane grond. Ouderen kunnen daar terecht voor begeleiding, ondersteuning of zorg. 

 • Laurentius – Breda
 • Laurentius – Breda
 • Van Aken Architecten – Eindhoven
 • 800 m2

De overige wooncomplexen op de andere vier locaties bestaan uit 66 appartementen en twee atelierruimtes. De gebouwen zijn drie woonlagen hoog, waardoor ze aansluiten op de bestaande grondgebonden woningen.  
De nieuwbouw bevordert verder de doorstroming in de wijk en maakt het starters en ouderen mogelijk in hun wijk te blijven wonen.

Door beperkte hoogtes en een uitgebreid NUTS-tracé zijn door ons de complete coördinatie tekeningen gemaakt. De appartementen voor ouderen zijn ontworpen met een uitgebreid zorg-communicatiesysteem

Klictet heeft tijdens alle fases het installatieadvies verzorgd voor Laurentius.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg
  Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

  Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd. 

   

 • Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen
  Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen

  De zorgappartementen zijn bestemd voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblematiek, die langdurige intensieve zorg nodig hebben.