Nieuwbouw Woonzorglocatie - Nieuw Bergen

Installatieadvies en Bouwfysica

De Zorggroep gaat aan de Lindenlaan 4a in Nieuw Bergen een nieuwe woonzorglocatie bouwen. Daarin komen, verdeeld over twee woonlagen, 40 zorgstudio’s, vier huiskamers, twee leefkeukens en diverse multifunctionele ruimtes. De tuin wordt aangelegd met veel groen, looppaden en fijne plekken om te zitten. Ook op de eerste verdieping kunnen bewoners genieten van het buitenleven, op een balkon van bijna 60 m2.

In de zorgstudio’s kunnen zowel ouderen met dementie, als ouderen met een lichamelijke aandoening wonen. Om goed in te kunnen spelen op actuele en toekomstige zorgvragen, bouwt De Zorggroep uitwisselbaar. Hiermee kunnen ze hoogwaardige zorg verlenen, die passend is bij elke zorgvraag.

Tijdens het ontwerp en gedurende de bouw wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De zorglocatie wordt volledige gasloos door de toepassing van buitenluchtwarmtepompen voor warmte, koude en tapwater. Daarnaast worden er zonnepanelen geplaatst en is de locatie een bijna energieneutraal gebouw (BENG). Het buitenterrein wordt later ingericht met verschillende soorten hagen en ingezaaid met een uitgebreid bloemen- en kruidenmengsel voor een grote biodiversiteit. Het hemelwater wordt volledig opgevangen in de wadi (een met grassen begroeide en met grind gevulde ondiepe greppel) en geïnfiltreerd om verdroging tegen te gaan.

De bouw is inmiddels gestart en de nieuwe woonzorglocatie wordt naar verwachting halverwege 2023 in gebruik genomen.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Vervangende nieuwbouw - Woonzorgcomplex De Kievitshorst - Tilburg
  Vervangende nieuwbouw - Woonzorgcomplex De Kievitshorst - Tilburg

  Stichting De Wever is gestart met de vervangende nieuwbouw voor het bestaande woonzorgcomplex De Kievitshorst aan de Beneluxlaan in Tilburg. Het nieuwe complex wordt een "thuis" voor 120 bewoners met dementie waaronder een woongroep voor bewoners met het syndroom van Korsakov. Ook komt er een hospice dat als een los gebouw op het terrein staat.

 • Nieuwbouw Woonzorgcentrum Eikenhuys - Berkel-Enschot
  Nieuwbouw Woonzorgcentrum Eikenhuys - Berkel-Enschot

  Nabij Koningsoord, het nieuwe dorpshart van Berkel-Enschot, is een woonzorgcentrum gebouwd voor dementerende ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Eikenhuys is de eerste locatie van De Wever buiten de stadsgrenzen van Tilburg. Het totale plan bestaat uit 52 PG- zorgappartementen met eigen keuken en badkamer, 7 logeerkamers, grand café, dagbesteding en ondersteunende diensten verdeeld over 4 etages. Elke etage heeft een gezamenlijke huiskamer met volwaardige keuken om maaltijden voor de bewoners te bereiden. Het totale Bruto Vloer Oppervlak bedraagt ca. 6.000 m2.  

 • Nieuwbouw Woonzorgcentrum Sint Anna - Boxmeer
  Nieuwbouw Woonzorgcentrum Sint. Anna Boxmeer

  Sint Anna droomde al jaren van een nieuw verpleeghuis. De voorbereiding is lang en intensief geweest maar alle fases zijn nu opgeleverd.

  Het oude pand, wat werd gehuurd van De Congregatie van de Zusters van Julie Postel, was prachtig maar niet meer functioneel om de steeds complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw.

  In het nieuwe gebouw krijgen zo’n 160 bewoners de unieke vorm van zorg die de organisatie in Boxmeer kenmerkt: gastvrij, zorgzaam en spiritueel.