Ombouw locatie Martinushuis - Nuland

Installatieadvies

Binnen een periode van 9 maanden werd in 9 fases het totale verzorgingshuis omgebouwd tot een verpleeghuissetting.
In een “trein” werden telkens vier appartementen in een periode van vier weken volledig gerenoveerd. De laatste fase betrof de renovatie en realisatie van de centrale ontmoetingsruimte, de huiskamers, de keuken, algemene badkamers en toiletten. De individuele badkamers zijn vergroot en volledig opnieuw opgebouwd.

 • Brabant Wonen - Oss
 • Brabant Wonen - Oss
 • Marty van de Ven – Uden

Het gehele verpleeghuis is aangepast aan laatste normen op technisch gebied en wensen van de opdrachtgever. Zo zijn er nieuwe pantry’s geplaatst, is er luchtbehandeling met koeling in de centrale ruimten gerealiseerd en zijn de CV-ketels vervangen. Installaties zoals elektra, data, branddetectie en zorgsystemen zijn aangepast zodat wooncomfort en zorg maximaal zijn. De gemeenschappelijke ruimtes zijn voorzien van LED (dynamische) verlichting waardoor het bioritme van de bewoners wordt bevorderd.

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen
  Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen

  De huisvesting biedt ruimte aan 6 woongroepen van 6 clienten SGEVG met gezamelijke woonkamers en afzonderingsruimtes. In het ontwerp zijn cliëntspecifieke oplossingen geïntegreerd.

 • Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen
  Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen

  De zorgappartementen zijn bestemd voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblematiek, die langdurige intensieve zorg nodig hebben.

 • Verpleeghuis De Hillen, locatie Heksenwiel - Breda
  Verpleeghuis De Hillen, locatie Heksenwiel - Breda

  De huisvesting biedt ruimte aan 14 psychogeriatrische en 16 somatische verpleeghuisplaatsen. 
  Bijzonder aan dit project is de zeer korte doorlooptijd waarbij in 8 maanden zowel de ontwerp- als de uitvoeringswerkzaamheden hebben plaatsgevonden.