Renovatie en uitbreiding Teresiaschool - Waalwijk

Installatieadvies

Deze bestaande Teresiaschool is geheel gerenoveerd en uitgebreid met een aula, gymzaal, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang waardoor een brede school is gecreeerd. 
Het gebouw met monumentale gevel is compleet voorzien van nieuwe installaties die voldoen aan de huidige maatstaven van een moderne frisse brede school. Teresia is nu een kindcentrum met alles onder 1 dak!

 • Gemeente Waalwijk
 • Valtos Architecten en Adviseurs BV - Rotterdam
 • 2.000 m2

Dit project kenmerkt zich door het ontwerp van een installatieconcept, dat past binnen een bestaand (monumentaal) gebouw, met zoveel mogelijk moderne eisen en binnen de gestelde budgetten.

Wij zijn betrokken geweest bij dit project vanaf het Programma van Eisen tot en met de oplevering en nazorg.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss
  Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss

  Omdat de huidige school sterk was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van praktijkgericht onderwijs, is De Singel te geherhuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Euterpehof 20 in Oss. De nieuwe praktijkschool biedt onderdak aan ca. 250 leerlingen. We hebben de school geholpen om haar ambitie waar te maken: 'Het meest realistische school-werkbedrijf voor praktijkonderwijs van Nederland'.

 • Nieuwbouw Basisschool CBS De Brug - Waspik
  Nieuwbouw Basisschool CBS De Brug - Waspik

  Christelijke Basisschool (CBS) de Brug is een kleinschalige school waar ieder kind uniek is met zijn of haar eigen unieke kwaliteiten. CBS De Brug laat deze unieke kwaliteiten tot bloei komen. Het oude schoolgebouw voldeed niet meer aan de moderne eisen en wensen van deze tijd. Na een lange periode van plannen en voorbereiden is er uiteindelijk gekozen voor een nieuwe school op een nieuwe locatie. 

 • Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag
  Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag

  Al 100 jaar krijgen kinderen les op de basisschool Galvanischool in Den Haag. Het is een bijzondere school die veel waarde hecht aan samenwerking. Wegens de snelle groei past de school past niet meer in zijn behuizing en heeft meer ruimte, mogelijkheden en faciliteiten nodig.