Transformatie Schubertsingel 32 - Den Bosch

Installatieadvies

Het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan de Schubertsingel in Den Bosch wordt duurzaam getransformeerd tot een gebouw met 3 lagen appartementen en 2 nieuwe bouwlagen met koopappartementen als optopping. Op de begane grond komt een groot mondcentrum van circa duizend vierkante meter, inclusief tandartspraktijk.

Het voorheen gesloten kantoor karakter maakt plaats voor een riante woonomgeving met veel licht en buitenruimte.
 

Bij het ontwerpen van de installaties is er veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Items als energieneutraal, comfort (woongenot), vermindering verbruik van fossiele brandstoffen of volledig elektrisch waren hierin belangrijke aspecten.

Klictet verzorgd het complete installatieadvies voor de fases Voorlopig Ontwerp t/m Uitvoering. 

Medio zomer 2018 zal de oplevering plaatsvinden, Wijkerzand heeft een mooie timelapse video samengesteld waarin de voortgang van de bouw te zien is. Klik op de foto om de video te openen.

 

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

  • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk
    Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

    Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

  • Nieuwbouw kantoor en penthouse gebouw Emma - Den Bosch
    Nieuwbouw kantoor en penthouse gebouw Emma - Den Bosch

    Het voormalig kantoorgebouw van het Brabants dagblad wordt momenteel volledig herontwikkeld en getransformeerd tot een duurzame woon- en leefomgeving. Het totale gebouw van ca. 7.200 m2 BVO wordt gestript naar casco en geheel voorzien van nieuwe indeling, installaties en gevel.

     

  • Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg
    Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

    Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg wordt een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd.