Uitbreiding Jan Ligthartschool en nieuwbouw Kindercentrum Huibeven - Tilburg

Installatieadvies

De uitbreiding van de Jan Ligthartschool bestaat uit een multifunctionele ruimte en diverse kantoorruimtes. Het kindercentrum bestaat uit een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en naschoolse opvang.

 • Kinderstad - Tilburg
 • Kinderstad - Tilburg
 • Storimans Wijffels Architecten bv - Tilburg
 • 1.600 m2

Er is veel aandacht besteedt aan het binnenklimaat in relatie tot het gebruik van de ruimte door zowel kinderen als volwassenen. Er is een sfeervol verlichtingsplan ontworpen en er is extra aandacht aan veiligheid besteedt. Denk hierbij aan beveiliging van het warm tapwater, brandbeveiliging en deurcommunicatie.

Klictet heeft het installatieadvies tijdens alle bouwfases verzorgd voor Kinderstad.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss
  Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss

  Omdat de huidige school sterk was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van praktijkgericht onderwijs, is De Singel te geherhuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Euterpehof 20 in Oss. De nieuwe praktijkschool biedt onderdak aan ca. 250 leerlingen. We hebben de school geholpen om haar ambitie waar te maken: 'Het meest realistische school-werkbedrijf voor praktijkonderwijs van Nederland'.

 • Nieuwbouw VSO Het Kentalis College - Utrecht
  Nieuwbouw VSO Het Kentalis College - Utrecht

  Sinds augustus 2015 is het nieuwe VSO Het Kentalis College Utrecht – voorheen Het Rotsoord – in de Utrechtse wijk Hoograven in gebruik. Het gebouw is ontwikkeld in een samenwerking tussen schoolbesturen Kentalis en Auris. Op de school zitten zo’n 135 leerlingen tussen de 12 en 20 jaar, die doof of slechthorend zijn, of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Voor deze speciale doelgroep is gekozen voor een robuust gebouw, met veel aandacht voor rust, licht en geluid.

 • Verbetering Binnenklimaat en Energie Prestatie Advies op maat KWIC - Den Bosch
  Verbetering Binnenklimaat en Energie Prestatie Advies op maat KWIC - Den Bosch

  Bij het Koning Willem I College was de behoefte om in het verlengde van een meerjaren onderhoudsbudgetplan, inzicht te verkrijgen in verbeteringen van de installatievoorzieningen, verbetering van het binnenklimaat en mogelijkheden tot energiebesparing.