Verbouw monumentale woningen Nieuwstraat 24 - 's-Hertogenbosch

installatieadvies

Het Rijksmonument aan de Nieuwstraat 24 in Den Bosch is in de 19e eeuw gebouwd als woning. De aan- en opbouwen achterzijde dateren uit de 20e eeuw toen het in gebruik was als kantoor. Om het gebouw haar oude woonfunctie terug te geven wordt het gerenoveerd en verbouwd tot 3 luxe appartementen. Aangrenzend aan het pand worden drie stadswoningen gebouwd.
 

In het Rijksmonument komen woningen waarbij de bestaande structuren zoveel mogelijk worden gerespecteerd. De nieuwe uitbreidingen op de begane grond en op het dak zijn onderscheidend van de bestaande bouw en geven het monument een nieuw leven. Ze zijn sterk onderscheidend maar zorgen dat het monument nog steeds de meeste aandacht krijgt. 

De monumentale status van de panden heeft een grote invloed op de indeling van de appartementen, maar ook op het te kiezen energie- en klimaatconcept. Wij hebben een duurzaam energieconcept uitgewerkt om het energieverlies te beperken en het wooncomfort zo hoog mogelijk te maken. 

In de tuin achter het Rijksmonument worden 3 nieuwe stadswoningen gerealiseerd. Zowel het rijksmonument als de stadwoningen worden gasloos uitgevoerd.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

  Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

 • Transformatie Schubertsingel 32 - Den Bosch
  Transformatie Schubertsingel 32 - Den Bosch

  Het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan de Schubertsingel in Den Bosch is duurzaam getransformeerd tot een gebouw met 3 lagen appartementen en 2 nieuwe bouwlagen met koopappartementen als optopping. Op de begane grond is een groot mondcentrum van circa duizend vierkante meter, inclusief tandartspraktijk.

  Het voorheen gesloten kantoor karakter maakt plaats voor een riante woonomgeving met veel licht en buitenruimte.
   

 • Nieuwbouw 96 zorgwoningen wijk Zuidlanden - Leeuwarden
  Nieuwbouw 96 zorgwoningen wijk Zuidlanden - Leeuwarden

  Initiatiefnemer Noorderbreedte gaat op haar locatie Zuidlanden in het Friese nieuwbouwdorpje Goutum nieuwbouw ontwikkelen en realiseren ten behoeve van huisvesting van haar cliënten met psychogeriatrische problematiek.