Vernieuwbouw Galvanischool - Den Haag

Installatieadvies

Al 100 jaar krijgen kinderen les op de basisschool Galvanischool in Den Haag. Het is een bijzondere school die veel waarde hecht aan samenwerking. Wegens de snelle groei past de school past niet meer in zijn behuizing en heeft meer ruimte, mogelijkheden en faciliteiten nodig. 

 • Galvanischool - Den Haag
 • ZRi- Den Haag
 • Nieuwe Architecten - Delft

Het eindresultaat wordt een school van deze tijd die klaar is voor de toekomst, waar voluit gespeeld en geleerd kan worden. Een gebouw met de karakteristieken en herinneringen van de afgelopen 100 jaar, maar mét vernieuwing en mogelijkheden voor de komende 40 jaar.

ZRi heeft de opdracht gekregen voor de advisering m.b.t. bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. Wij ondersteunen ZRi op het adviesonderdeel installatietechniek. Deels advisering, maar hoofdzakelijk engineering in de fase DO en Bestek.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss
  Herhuisvesting Praktijkschool De Singel - Oss

  Omdat de huidige school sterk was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van praktijkgericht onderwijs, is De Singel te geherhuisvest in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Euterpehof 20 in Oss. De nieuwe praktijkschool biedt onderdak aan ca. 250 leerlingen. We hebben de school geholpen om haar ambitie waar te maken: 'Het meest realistische school-werkbedrijf voor praktijkonderwijs van Nederland'.

 • Nieuwbouw VSO Het Kentalis College - Utrecht
  Nieuwbouw VSO Het Kentalis College - Utrecht

  Sinds augustus 2015 is het nieuwe VSO Het Kentalis College Utrecht – voorheen Het Rotsoord – in de Utrechtse wijk Hoograven in gebruik. Het gebouw is ontwikkeld in een samenwerking tussen schoolbesturen Kentalis en Auris. Op de school zitten zo’n 135 leerlingen tussen de 12 en 20 jaar, die doof of slechthorend zijn, of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Voor deze speciale doelgroep is gekozen voor een robuust gebouw, met veel aandacht voor rust, licht en geluid.