Vernieuwbouw kantoor en bedrijfshal ABC Olie - Tilburg

Installatieadvies

ABC Olie is totaalleverancier op het gebied van brandstoffen, smeermiddelen en gerelateerde dienstverlening. Een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring en meerdere pompstations. Het hoofdkantoor en de daarbij behorende bedrijfshal was erg verouderd en daarom heeft ABC Olie ervoor gekozen om te gaan voor totale vernieuwbouw voor het pand aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg.

 • ABC Olie - Tilburg
 • Vogels Bouwmanagement
 • Graaffwerk Architectuur - Berkel-Enschot
 • Kantoor 375 m2 en bedrijfshal 280 m2

Het eindresultaat is een duurzaam bedrijfspand dat volledig gasloos wordt geklimatiseerd door een innovatief buitenluchtwarmtepompsysteem. Door de aanwezigheid van 160 zonnepanelen en de hoge isolatiewaarde is gebouw nagenoeg helemaal zelfvoorzienend op het gebied van energie.

Tot in de kleinste details is rekening gehouden met het esthetisch inpassen van de klimaat- ventilatie en verlichtingsinstallaties. Ook is er rekening gehouden met milieubewust ondernemen: zo zijn er geluiddempende voorzieningen getroffen voor een beter werkklimaat en wordt regenwater op een milieuvriendelijke manier afgevoerd.

Eind september 2017 is het pand, naar volle tevredenheid van ABC Olie, in gebruik genomen.

Een uitgebreid artikel over de renovatie en de perfecte samenwerking tussen de betrokken partijen is gepubliceerd in het zakenmagazine Regio Business van januari 2018. Klik hier voor het complete artikel.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond
  Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond

  Schunk Xycarb Technology is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geïntegreerde pakketten voor geavanceerde technische keramische producten en aanverwante diensten. De Nederlandse vestiging in Helmond heeft een nieuw internationaal hoofdkantoor met productiefaciliteiten gebouwd.

 • Renovatie kantoor Bas Trucks - Veghel
  Renovatie kantoor Bas Trucks - Veghel

  Met een aanbod van 1500 gebruikte voertuigen is Bas Trucks Europa’s grootste truck en trailer dealer.
  Het huidige kantoor van Bas Trucks voldeed niet meer aan de laatste wensen en eisen en daarom is er besloten om het kantoor grondig te renoveren. Samen met alle betrokken partners zijn we de plannen gaan vormgeven en uitwerken.

 • Nieuwbouw Kantoor en Vlokkenfabriek Agristo - Tilburg
  Nieuwbouw Kantoor en Vlokkenfabriek Agristo - Tilburg

  Agristo is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van diepgevroren en voorgebakken aardappelproducten.
  Vanwege de wereldwijde stijgende vraag naar aardappel- en groenteproducten is de vestiging van Agristo Tilburg de afgelopen jaar flink uitgebreid. Als gevolg van de groei is de behoefte ontstaan om de vestiging uit te breiden met een kantoorgebouw en een vlokkenfabriek. De beide uitbreidingen worden tegen het bestaande complex gerealiseerd.