Verpleeghuis De Hillen, locatie Heksenwiel - Breda

Installatieadvies

De huisvesting biedt ruimte aan 14 psychogeriatrische en 16 somatische verpleeghuisplaatsen. 
Bijzonder aan dit project is de zeer korte doorlooptijd waarbij in 8 maanden zowel de ontwerp- als de uitvoeringswerkzaamheden hebben plaatsgevonden.

 • Thebe -Breda
 • Thebe -Breda
 • Oomen Architecten - Breda
 • 1.500 m2

De locatie straalt dankzij de afstemming van architectuur, inrichting en installaties een hotelachtige sfeer uit. Vanuit de installaties is veel aandacht besteed aan de sanitaire oplossingen, het verlichtingsplan en de communicatie en beveiligingsvoorzieningen. Er binnen dit project gebruik gemaakt van prefab sanitair ruimten. Door de grote draaibare deuren kan de badkamer worden vergroot en wordt deze meer toegangkelijk met een douchebrancard.

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen
  Nieuwbouw huisvesting SGEVG - Locatie Winckelsteegh - Nijmegen

  De huisvesting biedt ruimte aan 6 woongroepen van 6 clienten SGEVG met gezamelijke woonkamers en afzonderingsruimtes. In het ontwerp zijn cliëntspecifieke oplossingen geïntegreerd.

 • Ombouw locatie Martinushuis - Nuland
  Ombouw locatie Martinushuis - Nuland

  Binnen een periode van 9 maanden werd in 9 fases het totale verzorgingshuis omgebouwd tot een verpleeghuissetting.
  In een “trein” werden telkens vier appartementen in een periode van vier weken volledig gerenoveerd. De laatste fase betrof de renovatie en realisatie van de centrale ontmoetingsruimte, de huiskamers, de keuken, algemene badkamers en toiletten. De individuele badkamers zijn vergroot en volledig opnieuw opgebouwd.

 • Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen
  Nieuwbouw 16 zorgappartementen aan de Loenenseweg 42 - Beekbergen

  De zorgappartementen zijn bestemd voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblematiek, die langdurige intensieve zorg nodig hebben.