Zorgcentrum De Nieuwe Riethorst - Geertruidenberg

Installatieadvies

In het hart van Geertruidenberg heeft De Riethorst Stromenland een prachtige nieuwe zorglocatie gebouwd. Een modern gebouw op een historische plaats waar al meer dan 130 jaar zorg verleend wordt. Ook dit nieuwe pand gaat geschiedenis schrijven. In de nieuwe Riethorst staan zorg en wonen centraal. Het is zo gebouwd dat het aan alle eisen en wensen van de toekomst voldoet. 

De nieuwe zorglocatie bestaat uit lanen, heeft pleinen en staat in verbinding met de buitenwereld. In de Nieuwe Riethorst is niet alleen plaats voor klanten van De Riethorst Stromenland. Binnen het nieuwe complex zijn 15 van de 90 appartementen gereserveerd voor klanten van Prisma, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Elk appartement is 45 vierkante meter, heeft een aparte slaapkamer en eigen badkamer, en is geschikt voor bewoning door een echtpaar. De appartementen hebben een zelfstandige uitstraling: eigen adres, eigen voordeur. Ze zijn geclusterd in drie woongebouwen die elk aan een ‘woonstraatje’ liggen. De woongebouwen zijn onderling met elkaar verbonden. Ook zijn er veel centrale voorzieningen in De Riethorst, zoals een restaurant, een kookstudio, een dagbesteding, een kapsalon, een kiosk en beweegruimten. Bijzonder zijn de buurtkamers, die dienen als ontmoetingsplek voor zowel klanten als mensen uit de wijk.

Tijdens de gehele bouw is er bijzonder veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De zorglocatie is volledige gasloos door de toepassing van buitenlucht warmtepompen voor warmte, koude en tapwater. Daarnaast zijn er 600 zonnepanelen geplaatst en is de locatie bijna energie neutraal (BENG).

Een prachtige en unieke locatie waar de visie ‘samen fijner leven’ van De Riethorst Stromenland, zeker tot zijn recht komt.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg
  Nieuwbouw Woon-Zorgcomplex Het Hoge Veer - Geertruidenberg

  Het "oude" Hoge Veer Complex in Raamsdonksveer dateert uit de jaren 70 en voldeed niet meer aan nieuwste visie en wensen van de zorginstelling. Om invulling te geven aan de visie van de zorgorganisatie is een nieuwbouwplan ontwikkelt. Er is gekozen voor nieuwbouw op een prachtige locatie aan het Koninginnebastion in Geertruidenberg. 

 • Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert
  Herontwikkeling Woonzorgcomplex St. Martinus - Weert

  Op de locatie van St. Martinus hebben al diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten plaatsgevonden, waaronder de nieuwbouw van de Shorstay en Longstay afdelingen en de renovatie van de entreezone. De huidige herontwikkeling betreft een grootschalige vervangende nieuwbouw van de resterende bouwdelen en een gedeeltelijke renovatie met beperkte uitbreiding van de Shortstay en Longstay afdelingen.

 • Uitbreiding Woonzorgcomplex Berkhout - Lisse
  Uitbreiding Woonzorgcomplex Berkhout - Lisse

  De uitbreiding bestaat uit ca. 1.450 m2 verdeeld over 2 bouwlagen. Op iedere verdieping zijn 11 kamers met een gemeenschappelijke woonkamer gerealiseerd.