Orlando Verplanke

Agristo

Het Belgische bedrijf Agristo heeft in Tilburg al jarenlang een productiefaciliteit. Omdat de vraag groeit, besloot het bedrijf niet alleen een heel nieuwe vlokkenfabriek aan het bestaande pand te bouwen, maar ook een nieuw kantoorgebouw neer te zetten. Klictet nam de planning en de bewaking van de kwaliteit van de ruwbouwfase van beide gebouwen voor z’n rekening en verzorgde ook de bouwkundige en technische advisering over het inbouwpakket van het kantoorgedeelte. Orlando Verplanke, projectmanager van Agristo, vertelt over de uitdagingen van dit project. 

Continuïteit voorop

“Wat bij Agristo voorop stond, was dat het productieproces te allen tijde door moest gaan. Bij dit bedrijf staat de continuïteit van de productie voorop, al het andere is bijzaak. Klictet heeft de bouw van twee projecten begeleid, maar de vlokkenfabriek had voor mij daarbij prioriteit boven de kantoren. Bij de bouw van de fabriek liepen we soms wel eens tegen een uitdaging aan. Bijvoorbeeld dat een nieuwe machine er toch anders uitzag dan voorheen berekend, waardoor de bouw wat aangepast moest worden, wel binnen de planning natuurlijk. Gelukkig hebben we dat allemaal creatief op kunnen lossen. De fabriek is precies op tijd opgeleverd en is inmiddels volop in bedrijf.”

Kantoorgebouw

De fabriek was belangrijk maar Agristo wil ook kwaliteit uitstralen, gasten kunnen ontvangen en het personeel goede werkvoorzieningen geven. Daarvoor is een schitterend kantoor met personeelsruimtes, garderobes, een proefkeuken en een proeflokaal gerealiseerd.
Doordat alle aandacht in eerste instantie naar de vlokkenfabriek ging, liep de oplevering van het kantoorgebouw wat vertraging op. “Gelukkig was dat ook geen probleem, want de fabriek had prioriteit 1. Maar ook de nieuwbouw van de kantoren kwam eigenlijk geen moment te laat. De medewerkers van Agristo zaten namelijk al zeventien jaar in wat destijds bedoeld was als een aantal tijdelijke units. Het was dus voor hen heel prettig dat ze een modern kantoor kregen, dat qua voorzieningen zoals klimaatbeheersing volledig voldoet aan de normen van deze tijd.” 

Brandveiligheid

Het speciale aan dit kantoor is dat het aan bijzonder hoge brandveiligheidseisen voldoet. “Veel strenger dan je zou verwachten bij een kantoorgebouw. Het gehele kantoor is voorzien van een sprinklerinstallatie. Dat heeft ook weer alles te maken met het aan het kantoor vastgebouwde fabriekspand: een eventuele brand in het kantoor mag het productieproces daar niet verstoren. De productie moet doorgaan.”

Volledig ontzorgd

Klictet was niet alleen verantwoordelijk voor advies over de installaties, maar ook voor het inbouwpakket. “Agristo wilde volledig ontzorgd worden, van het aanvragen van de benodigde vergunningen en bouwbegeleiding tot de inrichting. De projectleider van Klictet, Kees Kelder, heeft daarin veel ervaring en voor ons was het prettig dat we de volledige advisering en begeleiding uit handen konden geven. Zeker wanneer er goede communicatie plaatsvindt tussen projectleider en opdrachtgever. Hoewel bij dit project de besluitvorming soms wat trager verliep, hebben we tóch de deadlines kunnen halen. We kijken dus terug op een succesvol project.”

Voor de complete projectreferentie klik hier.

Soortgelijke referenties

Relevante referenties

 • Drs. A.R. Krijgsman MRE | (Manager) Vastgoed-Inkoop-Facilitair
  Drs. A.R. Krijgsman MRE | (Manager) Vastgoed-Inkoop-Facilitair,
  Stichting Prisma

  De ondersteuning vanuit Klictet bij de aanvraag van de DUMAVA subsidie hebben wij was bijzonder prettig ervaren. 

 • Arthur van Kempen
  Arthur van Kempen,
  HEVO - 's-Hertogenbosch

  Het zoeken naar de maximale mogelijkheden en (duurzame) toepassingen voor de klant zijn de onderscheidende kenmerken van Klictet".

 • Ruth Verhagen
  Ruth Verhagen,
  GGz Breburg - Tilburg

  Mede door de inzet van Klictet, beschikken wij nu over een moderne kantooromgeving waar in een prettig klimaat gewerkt kan worden".