Installatieadvies en beheer voor een gezond, veilig en duurzaam schoolgebouw

Uw leeromgeving verbeteren en kosten besparen

Zoekt u naar mogelijkheden om uw gebouw gezonder, slimmer en duurzamer te maken, zonder dat dit u allerlei extra kosten oplevert? Wij helpen u de leeromgeving te verbeteren en kosten te besparen.

Een gezond en veilig schoolgebouw is belangrijk voor het welzijn en de prestaties van leerlingen en docenten. Net zoals een goed werkend ICT netwerk, dat tegenwoordig onmisbaar is. De techniek in uw gebouw is daarmee van invloed op uw onderwijs. Die techniek is echter ook constant in beweging, net als uw school.

Wij helpen u om slimme, duurzame keuzes te maken met de meeste waarde voor uw geld. Zo realiseren we flexibele systemen, die meebewegen met veranderende behoeftes in uw gebouw. Het resultaat is een ideale leeromgeving voor uw leerlingen en docenten en lagere gebruikskosten.

 • Frisse Scholen

  Frisse Scholen

  Door goed beheersbare luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid wordt uw gebouw een Frisse School met een gezond binnenklimaat en een laag energieverbruik. Wij vinden binnen uw budget de toepassingen die dit mogelijk maken. Sterker nog, doordat we verder kijken dan de standaard oplossingen, helpen we u een stap extra te maken, zodat een klasse A of B school wordt verkregen. 

 • Multimedia

  Multimedia

  Het onderwijs wordt met digiborden, tablets en andere toepassingen steeds digitaler. Een goed werkend WIFI netwerk is daarvoor onder meer een must. De wensen verschillen per gebouw en type onderwijs. Een open of gesloten netwerk, integratie van telefonie of niet? Met een oplossing op maat maken we van uw gebouw een smart school. U houdt altijd de mogelijkheid om extra aansluitingen te maken, zonder kabels te moeten trekken.

 • Veiligheid

  Veiligheid

  Wij zorgen ervoor dat u op het gebied van brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoet. We denken ook graag mee over slimme mogelijkheden voor camerasystemen en toegangscontrole. Samen met uw medewerkers doorgronden we de dagelijkse processen. Zo komen we binnen uw budget tot oplossingen die volledig zijn afgestemd op uw organisatie en gebouw.

Corné Laros
Corné Laros,
Koninklijke Kentalis - St. Michielsgestel

Klictet is van grote meerwaarde bij onze projecten".

Een kleine greep uit onze projecten

 • Nieuwbouw Sport- en beleefcampus De Braak - Helmond
  Installatieadvies - Nieuwbouw Sport- en beleefcampus De Braak - Helmond

  De Braak wordt de sport en (be)leefcampus van Helmond. Een combinatie van onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport in een multifunctioneel, duurzaam en innovatief complex. 

  De Braak wordt meer dan alleen een sportpark, het geeft een sociale impuls aan heel Helmond. Een impuls die het meedoen, het elkaar ontmoeten en een gezonde leefstijl bevordert.

 • Nieuwbouw Cambreur College - Dongen
  Installatieadvies - Nieuwbouw Cambreur College - Dongen

  Het nieuwe Cambreur College gaat het onderwijs voor mavo, havo en vwo behuizen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Schaepmanlaan, dat uiteindelijk wordt gesloopt en plaats maakt voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit drie verdiepingen. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die worden gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel. 

 • Renovatie en uitbreiding Tobiasschool - Zeist
  Installatieadvies - Renovatie en uitbreiding Tobiasschool - Zeist

  De Tobiasschool in Zeist is in 1982 ontstaan vanuit een initiatief binnen de Zeister Vrije School. De Tobiasschool biedt onderwijs aan leerlingen met een extra zorgvraag. De huidige huisvesting die stamt uit 1918, is een gemeentelijk monument en komt in aanmerking voor een totale, levensduurverlengende renovatie, zodat het gebouw weer geschikt is om de komende 40 jaar als schoolgebouw dienst te doen. Ook komt er een uitbreiding van de school door op de zolder van het gebouw extra onderwijsruimten te realiseren.

Onze diensten

 • BIM

  BIM

  BIM

  Door uw gehele project virtueel te bouwen in een BIM (Bouw-Informatie-Model) ontstaat een clashvrij ontwerp en de mogelijkheid tot simulaties. Dit voorkomt verrassingen achteraf, maakt keuzes tastbaar en leidt tot een beter eindresultaat.

 • Installatiebeheer
  Installatiebeheer

  Functioneren uw installaties wel optimaal? Of kunt u energie- en onderhoudskosten besparen en meer comfort, veiligheid en een beter binnenklimaat realiseren?

 • Klictix Energiemanagement
  Klictix Energiemanagement

  Het innovatieve energiemanagementsysteem van Klictix vormt de basis voor het realiseren van energiebesparing, CO2 reductie en een gezond binnenklimaat. Alles Plug en Play geregeld in één online portaal. Door hier jarenlange ervaring en expertise van onze installatieadviseurs en data analisten aan toe te voegen garanderen we maximaal resultaat! 

 • Duurzaamheid
  Duurzaamheid

  Duurzaamheid is tegenwoordig een ontwerpvoorwaarde, maar voor werkelijke duurzaamheid speelt bewustwording minstens zo’n belangrijke rol. Van ons krijgt u een integraal en innovatief duurzaamheidsadvies dat werkt. Of het nu gaat om BREEAM, GPR, EPA of het uitvoeren van een EED-audit of binnenmilieu advies: wij hebben de kennis, kunde én certificeringen om al uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Meer weten over installatieadvies en beheer in het onderwijs?

Onze adviseurs staan voor u klaar

thumbnail_Team-Adviseurs_vierkant feb 2020.jpg