Installatieadvies en beheer voor een gezond, veilig en fris gebouw

Uw leeromgeving verbeteren en kosten besparen

Zoekt u naar mogelijkheden om uw gebouw gezonder, slimmer en duurzamer te maken, zonder dat dit u allerlei extra kosten oplevert? Wij helpen u de leeromgeving te verbeteren en kosten te besparen.

Een gezond en veilig schoolgebouw is belangrijk voor het welzijn en de prestaties van leerlingen en docenten. Net zoals een goed werkend ICT netwerk, dat tegenwoordig onmisbaar is. De techniek in uw gebouw is daarmee van invloed op uw onderwijs. Die techniek is echter ook constant in beweging, net als uw school.

Wij helpen u om slimme, duurzame keuzes te maken met de meeste waarde voor uw geld. Zo realiseren we flexibele systemen, die meebewegen met veranderende behoeftes in uw gebouw. Het resultaat is een ideale leeromgeving voor uw leerlingen en docenten en lagere gebruikskosten.

 • Frisse Scholen

  Frisse Scholen

  Door goed beheersbare luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid wordt uw gebouw een Frisse School met een gezond binnenklimaat en een laag energieverbruik. Wij vinden binnen uw budget de toepassingen die dit mogelijk maken. Sterker nog, doordat we verder kijken dan de standaard oplossingen, helpen we u een stap extra te maken, zodat een klasse A of B school wordt verkregen. 

 • Multimedia

  Multimedia

  Het onderwijs wordt met digiborden, tablets en andere toepassingen steeds digitaler. Een goed werkend WIFI netwerk is daarvoor onder meer een must. De wensen verschillen per gebouw en type onderwijs. Een open of gesloten netwerk, integratie van telefonie of niet? Met een oplossing op maat maken we van uw gebouw een smart school. U houdt altijd de mogelijkheid om extra aansluitingen te maken, zonder kabels te moeten trekken.

 • Veiligheid

  Veiligheid

  Wij zorgen ervoor dat u op het gebied van brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoet. We denken ook graag mee over slimme mogelijkheden voor camerasystemen en toegangscontrole. Samen met uw medewerkers doorgronden we de dagelijkse processen. Zo komen we binnen uw budget tot oplossingen die volledig zijn afgestemd op uw organisatie en gebouw.

Corné Laros
Corné Laros,
Koninklijke Kentalis - St. Michielsgestel

Klictet is van grote meerwaarde bij onze projecten".

Een kleine greep uit onze projecten

 • Herontwikkeling Onderwijsboulevard - Den Bosch
  Herontwikkeling Onderwijsboulevard - Den Bosch

  Het Koning Willem I College (KW1C) in Den Bosch heeft het besluit genomen om te komen tot de herontwikkeling van de onderwijsboulevard. Aanleiding voor deze ontwikkeling is om de over de stad verspreide locaties met elkaar te combineren en samen onder te brengen in het gebouw aan de Onderwijsboulevard 3.

 • Herhuisvesting Internationale School DENISE - Amsterdam
  Herhuisvesting Internationale School DENISE - Amsterdam

  Voor DE Nieuwe Internationale School Esprit, kortweg DENISE, wordt het voormalige schoolgebouw aan de Piet Mondriaanstraat 140 volledig gerenoveerd. DENISE is een school voor internationaal onderwijs voor leerlingen tussen de 4 en 18 jaar. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor de huisvesting van 900 leerlingen, uniek is de combinatie primair- en voortgezet onderwijs, kinderopvang en de aanwezigheid van een prachtig theater in één gebouw.

 • Nieuwbouw IKC De Klimboom - Arnhem
  Nieuwbouw IKC De Klimboom - Arnhem

  Intern Kind Centrum (IKC) De Klimboom krijgt een gloednieuwe school aan het Breezandpad in Arnhem. Momenteel zijn zij nog tijdelijk gevestigd in een locatie tegenover de nieuwbouw. Het nieuwe kindcentrum zal bestaan uit een basisschool met modern, toekomstgericht onderwijs, Peutergroep de Wildebras (SPA) en buitenschoolse opvang Het Ruimteschip (SKAR). De school komt naast het nieuwe gebouw van Basisschool De Kringloop. De twee scholen worden straks met elkaar verbonden.

Onze diensten

 • BIM

  BIM

  BIM

  Door uw gehele project virtueel te bouwen in een BIM (Bouw-Informatie-Model) ontstaat een clashvrij ontwerp en de mogelijkheid tot simulaties. Dit voorkomt verrassingen achteraf, maakt keuzes tastbaar en leidt tot een beter eindresultaat.

 • Installatiebeheer
  Installatiebeheer

  Functioneren uw installaties wel optimaal? Of kunt u energie- en onderhoudskosten besparen en meer comfort, veiligheid en een beter binnenklimaat realiseren?

 • Klictix Energiemanagement
  Klictix Energiemanagement

  Het innovatieve energiemanagementsysteem van Klictix vormt de basis voor het realiseren van energiebesparing, CO2 reductie en een gezond binnenklimaat. Alles Plug en Play geregeld in één online portaal. Door hier jarenlange ervaring en expertise van onze installatieadviseurs en data analisten aan toe te voegen garanderen we maximaal resultaat! 

 • Duurzaamheid
  Duurzaamheid

  Duurzaamheid is tegenwoordig een ontwerpvoorwaarde, maar voor werkelijke duurzaamheid speelt bewustwording minstens zo’n belangrijke rol. Van ons krijgt u een integraal en innovatief duurzaamheidsadvies dat werkt. Of het nu gaat om BREEAM, GPR, EPA of het uitvoeren van een EED-audit of binnenmilieu advies: wij hebben de kennis, kunde én certificeringen om al uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Meer weten over installatieadvies en beheer in het onderwijs?

Onze adviseurs staan voor u klaar

Team-Adviseurs_vierkant.png