Installatieadvies en beheer voor een gezond, veilig en duurzaam schoolgebouw

Uw leeromgeving verbeteren en kosten besparen

Zoekt u naar mogelijkheden om uw gebouw gezonder, slimmer en duurzamer te maken, zonder dat dit u allerlei extra kosten oplevert? Wij helpen u de leeromgeving te verbeteren en kosten te besparen.

Een gezond en veilig schoolgebouw is belangrijk voor het welzijn en de prestaties van leerlingen en docenten. Net zoals een goed werkend ICT netwerk, dat tegenwoordig onmisbaar is. De techniek in uw gebouw is daarmee van invloed op uw onderwijs. Die techniek is echter ook constant in beweging, net als uw school.

Wij helpen u om slimme, duurzame keuzes te maken met de meeste waarde voor uw geld. Zo realiseren we flexibele systemen, die meebewegen met veranderende behoeftes in uw gebouw. Het resultaat is een ideale leeromgeving voor uw leerlingen en docenten en lagere gebruikskosten.

 • Frisse Scholen

  Frisse Scholen

  Door goed beheersbare luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid wordt uw gebouw een Frisse School met een gezond binnenklimaat en een laag energieverbruik. Wij vinden binnen uw budget de toepassingen die dit mogelijk maken. Sterker nog, doordat we verder kijken dan de standaard oplossingen, helpen we u een stap extra te maken, zodat een klasse A of B school wordt verkregen. 

 • Multimedia

  Multimedia

  Het onderwijs wordt met digiborden, tablets en andere toepassingen steeds digitaler. Een goed werkend WIFI netwerk is daarvoor onder meer een must. De wensen verschillen per gebouw en type onderwijs. Een open of gesloten netwerk, integratie van telefonie of niet? Met een oplossing op maat maken we van uw gebouw een smart school. U houdt altijd de mogelijkheid om extra aansluitingen te maken, zonder kabels te moeten trekken.

 • Veiligheid

  Veiligheid

  Wij zorgen ervoor dat u op het gebied van brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoet. We denken ook graag mee over slimme mogelijkheden voor camerasystemen en toegangscontrole. Samen met uw medewerkers doorgronden we de dagelijkse processen. Zo komen we binnen uw budget tot oplossingen die volledig zijn afgestemd op uw organisatie en gebouw.

Corné Laros
Corné Laros,
Koninklijke Kentalis - St. Michielsgestel

Klictet is van grote meerwaarde bij onze projecten".

Een kleine greep uit onze projecten

 • Nieuwbouw VMBO-school en taalcentrum Het Element - Amersfoort
  Nieuwbouw VMBO-school en taalcentrum Het Element - Amersfoort

  Het nieuwe gebouw van Het Element dient volledig aan te sluiten op het onderwijsconcept van de school: nu en in de toekomst. Om dit te waarborgen is het gebouw flexibel en zijn gebouwdelen en ruimten multifunctioneel. De nadruk ligt op functionaliteit: alle vierkante meters worden efficiënt en effectief ingezet om het onderwijs zo goed mogelijk te faciliteren. Er zijn geen loze ruimten. Het gebouw biedt de mogelijkheid voor leerlingen om op hun eigen manier te leren. Er is voldoende differentiatie in lesruimten.

 • Nieuwbouw Sport- en beleefcampus De Braak - Helmond
  Nieuwbouw Sport- en beleefcampus De Braak - Helmond

  De Braak wordt de sport en (be)leefcampus van Helmond. Een combinatie van onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport in een multifunctioneel, duurzaam en innovatief complex. 

  De Braak wordt meer dan alleen een sportpark, het geeft een sociale impuls aan heel Helmond. Een impuls die het meedoen, het elkaar ontmoeten en een gezonde leefstijl bevordert.

 • Nieuwbouw en renovatie Basisschool De Kraats - Bennekom
  Nieuwbouw en renovatie Basisschool De Kraats - Bennekom

  Het bijzondere gebouw, dat gedeeltelijk meer dan 100 jaar oud is, voldoet na renovatie aan de BENG-eisen en is daardoor duurzaam én toekomstbestendig. Bovendien is bij de renovatie de oude, originele uitstraling van de gevel hersteld.

   

Onze diensten

 • BIM

  BIM

  BIM

  Door uw gehele project virtueel te bouwen in een BIM (Bouw-Informatie-Model) ontstaat een clashvrij ontwerp en de mogelijkheid tot simulaties. Dit voorkomt verrassingen achteraf, maakt keuzes tastbaar en leidt tot een beter eindresultaat.

 • Installatiebeheer
  Installatiebeheer

  Voldoet uw gebouw aan de actuele wet- en regelgeving?

  Als organisatie wil en moet u voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Ook wilt u dat de processen ongestoord door kunnen gaan en wilt u op energie- en onderhoudskosten besparen. Uw doel: een comfortabel, veilig gebouw met een gezond binnenklimaat realiseren waarbij het gebouw is afgestemd op het proces.

 • Klictix Energiemanagement
  Klictix Energiemanagement

  Het innovatieve energiemanagementsysteem van Klictix vormt de basis voor het realiseren van energiebesparing, CO2 reductie en een gezond binnenklimaat. Alles Plug en Play geregeld in één online portaal. Door hier jarenlange ervaring en expertise van onze installatieadviseurs en data analisten aan toe te voegen garanderen we maximaal resultaat! 

 • Duurzaamheid
  Duurzaamheid

  Duurzaamheid is tegenwoordig een ontwerpvoorwaarde, maar voor werkelijke duurzaamheid speelt bewustwording minstens zo’n belangrijke rol. Van ons krijgt u een integraal en innovatief duurzaamheidsadvies dat werkt. Of het nu gaat om BREEAM, GPR, EPA of het uitvoeren van een EED-audit of binnenmilieu advies: wij hebben de kennis, kunde én certificeringen om al uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Meer weten over installatieadvies en beheer in het onderwijs?

Onze adviseurs staan voor u klaar

thumbnail_Team-Adviseurs_vierkant SEPTEMBER 2020.JPG