Nieuwbouw Koninklijke van Eerd - Tilburg

Installatieadvies en Bouwfysica

Koninklijke Van Eerd is een familiebedrijf dat in 1919 is opgericht als handelsdrukkerij in de binnenstad van Tilburg en is uitgegroeid tot de grootste specialist in het produceren en verkopen van verpakkingen voor de farmaceutische industrie in Nederland. Om uitbreiding van de productiecapaciteit te kunnen realiseren, is er aan de Ringbaan Noord een nieuw 2e bedrijfspand gebouwd dat als hoofdvestiging dienst zal gaan doen. 

Het totale perceel bestaat uit 14.000 m² en is voor de maximale 80% volgebouwd: 

 • Begane grond: ca. 2.200 m² magazijn + ca. 8.900 m² productievloer 
 • 1ste verdieping:
  - Parkeerdek ca. 3.300 m²
  - Kantoor en “werkcafé” ca. 1.350 m²
  - Technische ruimten ca. 500 m²
  - Kleedruimten en sanitair ca. 340 m²

De nieuwe locatie is energieneutraal, innovatief, veilig, gezond en duurzaam. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en innovatieve technieken. Er wordt vraaggestuurd geklimatiseerd en er is LED verlichting toegepast met een lichtsturing. Er zijn zonnepanelen en voor de data- en communicatie is het Polymer Optical Fiber (POF) toegepast.

Het resultaat is een duurzaam en gasloos bedrijfspand, dat voorziet in alle gewenste functionaliteiten voor nu en in de toekomst op basis van de nieuwste technologieën. Een bedrijfspand waar Van Eerd de komende jaren met trots verder door kan groeien om te blijven behoren tot de beste verpakkingsdrukkerijen voor de farmaceutische industrie in Europa.  

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw duurzaam belevingscentrum Appèl - Den Bosch
  Nieuwbouw duurzaam belevingscentrum Appèl - Den Bosch

  Familiebedrijf Appèl B.V. uit ’s-Hertogenbosch heeft een nieuw belevingscentrum laten bouwen aan de A2, naast de Rosmalense Plas. Medewerkers en opdrachtgevers van de bedrijfscateraar en dochteronderneming Markies Catering, kunnen hier kennismaken met de laatste trends op gebied van food en hospitality. Openheid, duurzaamheid en gastvrijheid typeren het nieuwe onderkomen. 

 • Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond
  Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond

  Schunk Xycarb Technology is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geïntegreerde pakketten voor geavanceerde technische keramische producten en aanverwante diensten. De Nederlandse vestiging in Helmond heeft een nieuw internationaal hoofdkantoor met productiefaciliteiten gebouwd.

 • Vernieuwbouw kantoor en bedrijfshal ABC Olie - Tilburg
  Vernieuwbouw kantoor en bedrijfshal ABC Olie - Tilburg

  ABC Olie is totaalleverancier op het gebied van brandstoffen, smeermiddelen en gerelateerde dienstverlening. Een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring en meerdere pompstations. Het hoofdkantoor en de daarbij behorende bedrijfshal was erg verouderd en daarom heeft ABC Olie ervoor gekozen om te gaan voor totale vernieuwbouw voor het pand aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg.