Herontwikkeling De Lange Akker - Berkel-Enschot

Installatieadvies

De Lange Akker is een voormalig landhuis uit 1920, gelegen aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot. Sinds 1996 is het pand opgedeeld in bedrijfunits die verhuurd werden aan verschillende organisaties. In 2016 is het besluit genomen voor herontwikkeling van dit pand om terug te keren naar haar oorspronkelijke functie van bewoning. 

 • Lemmens Beheer B.V. - Tilburg
 • Sunburst B.V. - Tilburg
 • Aerde Bouwmanagement - Tilburg
 • Aerde Borgert Architecten - Tilburg
 • 3.000 m2

Op het terrein van De Lange Akker zijn twee nieuwe vleugels met levensloopbestendige appartementen en algemene voorzieningen gebouwd.
De grote tuin biedt een prachtige groene leefomgeving voor de nieuwe bewoners. Dit zullen voornamelijk senioren zijn. De duurzame appartementen, in totaal 57, en het complex zijn zo ingericht dat bewoners lang zelfstandig kunnen blijven wonen. De duurzaamheid uit zich in zonnepanelen op het dak, gebouw ventilatie in ieder afzonderlijk appartement, extreem hoge luchtdichtheid van het gebouw (passief bouwen), hoge isolatiewaardes en lage temperatuurverwarming.

De gehele herontwikkeling is uitgevoerd volgens de BIM-werkmethodiek en in samenwerking met een zeer gedreven bouwteam.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

  Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

 • Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg
  Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

  Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd. 

   

 • Nieuwbouw wooncomplexen - Wijk De Wisselaar - Breda
  Nieuwbouw wooncomplexen - Wijk De Wisselaar - Breda

  In de wijk De Wisselaar zijn vijf appartementen complexen gebouwd op verschillende locaties.
  Eén van de complexen met daarin 30 appartementen is speciaal gebouwd voor mensen die zorg nodig hebben. Het gebouw bestaat uit meerdere woonlagen en een zorgsteunpunt met voorzieningen op de begane grond. Ouderen kunnen daar terecht voor begeleiding, ondersteuning of zorg.