Renovatie hoofdkantoor Omroep Brabant – Son

Installatieadvies en Bouwfysica

Omroep Brabant is een begrip hier in de omstreken. Op het hoofdkantoor in Son wordt elke dag hard gewerkt om de inwoners van Brabant te voorzien van relevante verhalen, nieuwsfeiten en entertainment zowel online, als via radio en tv. Niet alleen de inhoud is dan belangrijk, maar ook het binnenklimaat moet optimaal zijn voor de uitzendingen. Het huidige kantoorconcept en de bijbehorende ruimte indeling van het hoofdkantoor wordt aangepast naar een open werkomgeving, die past bij de creatieve activiteiten van de organisatie. Voor een prettig werkklimaat in een open kantoortuin zijn de akoestiek, brandveiligheid en het binnenklimaat van groot belang. Wij ondersteunen hierbij Omroep Brabant als bouwfysisch en installatietechnisch adviseur.

De vernieuwde huisvesting dient een plek te worden waar medewerkers graag komen, plezierig kunnen werken en elkaar kunnen ontmoeten. De functie, kwaliteit en sfeer van de werkomgeving worden verbeterd, waarmee een prettige en creatieve werkomgeving en ontmoetingsplek ontstaat waar medewerkers op een plezierige en inspirerende manier (multidisciplinair en projectmatig) kunnen (samen)werken. Om geluidsoverdracht in open kantoortuinen te beperken, zijn samen met de architect akoestische voorzieningen aangebracht. Juist in het plafond, doorgaans hét oppervlak om akoestisch materiaal te voorzien, wordt meer gevarieerd met materialen. Daarom is een optimum gezocht in de materialisatie van plafonds, wanden en meubilair.

Om de bestaande kwaliteit vast te leggen zijn geluidsmetingen uitgevoerd. In samenwerking met D&MS wordt de data infrastructuur voor de media en data verbindingen vernieuwd en hergepositioneerd, waarbij het primaire proces van Omroep Brabant in stand wordt gehouden.

Het vernieuwde hoofdkantoor krijgt een ruimtelijk, transparant en functioneel karakter om de samenwerking maximaal te ondersteunen en de flexibiliteit te vergroten. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het ‘nieuwe werken’.  

Tijdens het project werken we samen met een bouwteam bestaande uit Omroep Brabant, TenBrasWestinga Architecten, Qwinq, D&MS, Bouwbedrijf Boot, Van Dorp installaties en Mansveld Elektrotechniek. Onze adviezen zijn gericht op het verbeteren van de installaties, bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. Wij zijn vanaf voorontwerp tot en met uitvoering betrokken en willen samen een duurzame werkomgeving creëren waarin gezondheid, interactie en communicatie tussen medewerkers centraal zal staan.

Na verwachting zal de renovatie eind 2023 gereed zijn.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw distributiecentrum Abena Healthcare - Haps
  Nieuwbouw distributiecentrum Abena Healthcare - Haps

  Abena is een Deense fabrikant en groothandel van dagelijkse persoonlijke verzorgings- en beschermingsmiddelen voor de gezondheidszorg, horeca en de schoonmaaksector. Wat als familiebedrijf in 1953 is opgericht, is nu uitgegroeid tot een multinational met dochterondernemingen in 13 landen.

   

 • Verbouw gemeentehuis Maashorst - Uden
  Verbouw gemeentehuis Maashorst - Uden

  Sinds 1 januari 2022 zijn de gemeente Uden en Landerd samen de nieuwe gemeente Maashorst. Als onderdeel hiervan is er voor de huisvesting een scenario studie uitgevoerd. Hierbij is de verbouw van het huidige gemeentehuis Uden tot het meest geschikte scenario gekozen. De gehele toekomstige organisatie bestaande uit de frontoffice, backoffice, het bestuur en de gemeenteraad wordt binnen de beschikbare m2's van het huidige gemeentehuis Uden gehuisvest.

 • Renovatie Ald Weishoês - Venlo
  Renovatie Ald Weishoês - Venlo

  Het Ald Weishoês (Oude Weeshuis) is een vroeg-17e-eeuws rijksmonument, midden in het hart van Venlo. Het gebouw telt bijna 3.000 m2 vloeroppervlak en was toe aan een grondige renovatie. Onze opdrachtgever Antares heeft ons gevraagd het installatieadvies te verzorgen omtrent de verduurzaming en inpassing van de technische installaties voor dit prachtige monumentale gebouw.