Herontwikkeling Heilige Antonius Abt Kerk en nieuwbouw IKC en appartementen – Eerde

Installatieadvies en bouwfysica

Midden 2023 zal begonnen worden aan de herontwikkeling van de Heilige Antonius Abt Kerk. Deze in 1872 gebouwde kerk staat in het oudste Kerkdorp van de gemeente Meierijstad. Tevens zal in de aangrenzende nieuwbouw een school, (ontwikkeling met Verdi onderwijs) kinderopvang en appartementen gebouwd worden.

 • SHAAK - Veghel
 • LA Architecten - Veghel
 • ±1200m2 school en 12 appartementen van gemiddeld ± 60m2

Een prachtig project om onze integrale expertise op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid én installaties te kunnen toepassen. De openheid van de aula in de kerk in relatie tot de woningen geeft een mooie uitdaging op zowel installatietechnisch, brandtechnisch als akoestisch gebied.

In de kerk zullen 3 appartementen gevestigd worden met een eigen ingang. Het Integraal Kind Centrum (IKC) zal deels op de begane grond van de kerk en deels in de nieuwbouw worden gevestigd. Hierbij wordt rekening gehouden met een flexibele opzet van de centrale ruimtes zodat deze ook gebruikt kunnen worden voor bijeenkomsten vanuit de directe omgeving. Op de verdieping van de nieuwbouw worden appartementen gebouwd. Elk appartement komt boven een klaslokaal. Indien er op termijn minder klaslokalen nodig zijn, kunnen de lokalen gemakkelijk omgebouwd worden tot appartementen. De kapel van de kerk blijft in functie voor gelovigen. Een primeur bij de herbestemming van religieus erfgoed.

Uitgangspunt is dat we een ENG (energie neutraal gebouw)  realiseren en dat het IKC voldoet aan de frisse scholen eis Klasse B waarmee een aangenaam binnenklimaat wordt gerealiseerd. Door het gebruik van rustige en neutrale kleuren van materialen en inrichting wordt een serene en rustgevende sfeer gecreëerd waardoor de oorspronkelijke ambiance van dit religieuze erfgoed bewaard blijft.

Samen met de architect, waarmee we heel prettig samenwerken, zijn we gekomen tot een ontwerp waarbij alle onderwerpen optimaal zijn opgelost. De combinatie van de herbestemming van een kerk naar woningen en onderwijs én een koppeling van een nieuw gebouw zijn mooie uitdagende integrale projecten waar wij binnen Klictet graag aan bijdragen!

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Vervangende nieuwbouw - Woonzorgcomplex De Kievitshorst - Tilburg
  Vervangende nieuwbouw - Woonzorgcomplex De Kievitshorst - Tilburg

  Stichting De Wever is gestart met de vervangende nieuwbouw voor het bestaande woonzorgcomplex De Kievitshorst aan de Beneluxlaan in Tilburg. Het nieuwe complex wordt een "thuis" voor 120 bewoners met dementie waaronder een woongroep voor bewoners met het syndroom van Korsakov. Ook komt er een hospice dat als een los gebouw op het terrein staat.

 • Nieuwbouw Kindcentrum aan de Oosterplas - 's Hertogenbosch
  Nieuwbouw Kindcentrum aan de Oosterplas - 's Hertogenbosch

  Het toekomstbestendige Kindcentrum Oosterplas biedt kinderen van 0 – 13 jaar een plek waar ze kunnen spelen, groeien, ontdekken en leren. In het nieuwe, duurzame Kindcentrum is een basisschool (+/- 400 leerlingen), een kinderopvang, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang gevestigd. Daarnaast is er een dubbele gymzaal op de eerste verdieping gerealiseerd, die ook buiten schooltijden gebruikt zal worden voor sport en spel.

   

 • Nieuwbouw Woonzorgcentrum Sint Anna - Boxmeer
  Nieuwbouw Woonzorgcentrum Sint. Anna Boxmeer

  Sint Anna droomde al jaren van een nieuw verpleeghuis. De voorbereiding is lang en intensief geweest maar alle fases zijn nu opgeleverd.

  Het oude pand, wat werd gehuurd van De Congregatie van de Zusters van Julie Postel, was prachtig maar niet meer functioneel om de steeds complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw.

  In het nieuwe gebouw krijgen zo’n 160 bewoners de unieke vorm van zorg die de organisatie in Boxmeer kenmerkt: gastvrij, zorgzaam en spiritueel.