Herontwikkeling Heilige Antonius Abt Kerk en nieuwbouw IKC en appartementen – Eerde

Installatieadvies en bouwfysica

Midden 2023 zal begonnen worden aan de herontwikkeling van de Heilige Antonius Abt Kerk. Deze in 1872 gebouwde kerk staat in het oudste Kerkdorp van de gemeente Veghel. Tevens zal in de aangrenzende nieuwbouw een school, (ontwikkeling met Verdi onderwijs) kinderopvang en appartementen gebouwd worden.

  • SHAAK
  • LA Architecten
  • ±1200m2 school en 12 appartementen van gemiddeld ± 60m2

Klictet verzorgt het advies voor de installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid en zal de aanvraag voor de bouwvergunning uitwerken. 

In de kerk zullen 3 appartementen gevestigd worden met een eigen ingang. Het Integraal Kind Centrum (IKC) zal deels op de begane grond van de kerk en deels in de nieuwbouw worden gevestigd. Hierbij wordt rekening gehouden met een flexibele opzet van de centrale ruimtes zodat deze ook gebruikt kunnen worden voor bijeenkomsten voor de directe omgeving. Op de verdieping van de nieuwbouw worden appartementen gebouwd. Elk appartement komt boven een klaslokaal. Indien er op termijn meer of minder klaslokalen nodig zijn, kunnen de  lokalen gemakkelijk omgebouwd worden tot appartementen.
De kapel van de kerk blijft in functie voor gelovigen. Een primeur bij de herbestemming van religieus erfgoed.

Uitgangspunt is dat we een ENG (energie neutraal gebouw)  realiseren en dat het IKC voldoet aan de frisse scholen eis Klasse B waarmee een aangenaam binnenklimaat wordt gerealiseerd. Door het gebruik van rustige en neutrale kleuren van materialen en inrichting wordt een serene en rustgevende sfeer gecreëerd waardoor de oorspronkelijke ambiance van dit religieuze erfgoed bewaard blijft.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

  • Nieuwbouw IKC Villa Vrolik - Hilversum
    Nieuwbouw IKC Villa Vrolik - Hilversum

    Het Integraal Kind Centrum (IKC) is een samenwerkingsverband van Stip Hilversum en Bink kinderopvang. Villa Lorentz, een nevenvestiging van de Lorentzschool, peuteropvang Steintje en buitenschoolse opvanglocatie Einstein zijn samen verder gegaan in dit nieuwe gebouw onder de naar Villa Vrolik. Op deze manier kunnen beide organisaties een sluitend aanbod van onderwijs en opvang bieden.