Nieuwbouw Green Square Logistics I

Installatietechniek en bouwfysica

Green Square Logistics I is een zeer duurzaam distributiecentrum en onderdeel van Green Square Business Campus in Aalsmeer. Een plek waar werken, innoveren en recreëren  samenkomen. Green Square Logistics I maakt onderdeel uit van het eerste deelproject en is opgeleverd in het najaar van 2022. In totaal mag Klictet 3 logistieke projecten voor Green Square Business Campus uitvoeren.

Het hoogwaardige logistieke centrum is onder te verdelen in een warehousefunctie en een kantoorfunctie. In ons installatie- en bouwfysisch advies was deze tweedeling steeds het vertrekpunt. In totaal is het gebouw 24.127 m2 groot, waarvan ruim 80% bestaat uit het warehouse. Ook is er een dakterras aanwezig.

De nieuwbouw voldoet aan de BENG-eisen, is gasloos, en heeft een BREEAM Very Good certificering. Dit staat voor de realisatie van een duurzaam gebouw met minimale milieu-impact. Het resultaat is een modern, gezond en functioneel distributiecentrum.

 

Onze werkzaamheden

 • Definitief ontwerp installaties
 • Definitief ontwerp bouwfysica en akoestiek
 • Ondersteuning aanvraag omgevingsvergunning inclusief BENG berekening
 • Begeleiding uitvoeringsvoorbereiding, uitvoering en oplevering.

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw distributiecentrum Abena Healthcare - Haps
  Nieuwbouw distributiecentrum Abena Healthcare - Haps

  Abena is een Deense fabrikant en groothandel van dagelijkse persoonlijke verzorgings- en beschermingsmiddelen voor de gezondheidszorg, horeca en de schoonmaaksector. Wat als familiebedrijf in 1953 is opgericht, is nu uitgegroeid tot een multinational met dochterondernemingen in 13 landen.

   

 • Herontwikkeling NRE terrein - Eindhoven
  Herontwikkeling NRE terrein Eindhoven

  Het project "Made by NRE" omvat vier gebouwen met verschillende gebruiksfuncties. Zowel wonen, werken als recreëren worden hierin vertegenwoordigd. Het plan vormt de sluitsteen in de herontwikkeling van het NRE terrein in Eindhoven. Er ontstaat hiermee een dynamisch en divers stukje stad.

 • Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond
  Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond

  Schunk Xycarb Technology is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geïntegreerde pakketten voor geavanceerde technische keramische producten en aanverwante diensten. De Nederlandse vestiging in Helmond heeft een nieuw internationaal hoofdkantoor met productiefaciliteiten gebouwd.