Nieuwbouw Het Gilde Vakcollege Techniek - Gorinchem

Installatieadvies

Het Gilde Vakcollege Techniek is de grootste vmbo-techniekschool van Nederland. Uniek aan het Gilde Vakcollege is hun focus op een breed aantal technische profielen en de directe link met het bedrijfsleven. Het huidige gebouw aan de Gildenweg in Gorinchem is sterk verouderd en daarom is er gekozen om een nieuw gebouw te realiseren aan de Haarweg in Gorinchem.

De nieuwbouw combineert een toekomstige technische werkomgeving met een veilige en geborgen leeromgeving. De praktijklokalen liggen op de begane grond en zijn ingericht als werkruimtes die de praktijk zo dicht mogelijk benaderen. Elk van deze ruimtes is door middel van transparante, te openen puien verbonden aan de buitenruimte. Hierdoor wordt het praktijkonderwijs goed zichtbaar. Op de verdieping komen kantoren en theorielokalen.

De nieuwe locatie wordt duurzaam en energiezuinig met een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het ontwerp voldoet aan alle thema’s binnen het Programma van Eisen Frisse Scholen Klasse B. Op het gebied van duurzaamheid wordt een Energie Neutraal Gebouw (ENG) gerealiseerd. De basis hiervoor is een goede oriëntatie, gebouwisolatie en kierdichtheid. Door de toepassing van onder andere vraaggestuurde balansventilatie, buitenluchtwarmtepompen en ruim 1200 PV panelen ontstaat dit Energie Neutraal Gebouw met behoud van comfort. Door middel van het volledig uitgewerkt BIM-model en onze visualisatiesoftware nemen we de docenten en leerlingen mee in het gehele proces. Zo zitten alle aansluitingen voor de vele machines op de juiste posities en krijgen ze een duidelijk beeld hoe het toekomstig gebouw kan worden gebruikt.

Het eindresultaat wordt een techniekschool waar de techniek enerzijds zichtbaar aanwezig is en anderzijds een rustige werk- en leeromgeving ontstaat. We zijn trots op de samenwerking met de medewerkers van de school en onze ontwerppartners: HEVO, De Zwarte Hond, DGMR en H4d.

 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Charlemagne College locatie Eijkhagen - Landgraaf
  Nieuwbouw Charlemagne College locatie Eijkhagen - Landgraaf

  De bestaande huisvesting van het Charlemagne College locatie Eijkhagen is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van modern onderwijs. Door het pand te vervangen voor nieuwbouw werkt de school aan een toekomstbestendige huisvesting. Create your future is het motto van het Charlemagne College Eijkhagen. De school helpt haar leerlingen hun toekomstdromen te realiseren door middel van goed en gedegen onderwijs. Create your future betekent ook zorg hebben voor de toekomstige samenleving als geheel.  
   

 • Nieuwbouw Huygens Lyceum - Eindhoven
  Nieuwbouw Huygens Lyceum - Eindhoven

  Het Huygens Lyceum is een van de drie locaties van het Christiaan Huygens College in Eindhoven en biedt plaats aan havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs. Het karakteristieke gebouw van het Huygens Lyceum aan de Von Flotowlaan in Eindhoven is vervangen door een nieuw eigentijds schoolgebouw waarin de school het onderwijs op een goede manier kan vormgeven.

 • Nieuwbouw Cambreur College - Dongen
  Nieuwbouw Cambreur College - Dongen

  Het nieuwe Cambreur College levert onderwijs voor MAVO, HAVO en VWO. De nieuwbouw is gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Schaepmanlaan. Dat gebouw wordt in de zomervakantie van 2021 gesloopt en maakt plaats voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die zijn gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel.