Nieuwbouw hoofdkantoor Casade - Kaatsheuvel

Installatietechniek en bouwfysica

Casade is een woningbouwvereniging voor de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk en draagt zorg voor fijn en betaalbaar wonen en een prettige leefomgeving voor mensen met een bescheiden inkomen.

Op dit moment werken de 135 medewerkers van Casade verspreid over de drie locaties. Om de samenwerking en dienstverlening van de corporatie te kunnen verbeteren is ervoor gekozen om vanuit één centraal kantoor in Kaatsheuvel te gaan werken.

Het nieuwe kantoor zal een omvang hebben van ca. 1.700 m2 BVO, voorzien van 3 bouwlagen (incl. dakterras) en zal duurzaam, functioneel en gezond zijn, waarbij interactie tussen mensen centraal staat.

De ruimten moeten flexibel zijn zodat indelingswijzigingen met minimale aanpassingen mogelijk zijn. Met het ontwerp is rekening gehouden met circulaire ontwerpprincipes, wordt een gezond en comfortabel binnenklimaat nagestreefd (Klasse A) met veel aandacht voor duurzaamheid, akoestiek, (brand)veiligheid, licht en functionaliteit.  

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Renovatie hoofdkantoor Omroep Brabant – Son
  Renovatie hoofdkantoor Omroep Brabant – Son

  Omroep Brabant is een begrip hier in de omstreken. Op het hoofdkantoor in Son wordt elke dag hard gewerkt om de inwoners van Brabant te voorzien van relevante verhalen, nieuwsfeiten en entertainment zowel online, als via radio en tv. Niet alleen de inhoud is dan belangrijk, maar ook het binnenklimaat moet optimaal zijn voor de uitzendingen. Het huidige kantoorconcept en de bijbehorende ruimte indeling van het hoofdkantoor wordt aangepast naar een open werkomgeving, die past bij de creatieve activiteiten van de organisatie. Voor een prettig werkklimaat in een open kantoortuin zijn de akoestiek, brandveiligheid en het binnenklimaat van groot belang. Wij ondersteunen hierbij Omroep Brabant als bouwfysisch en installatietechnisch adviseur.

 • Verbouw gemeentehuis Maashorst - Uden
  Verbouw gemeentehuis Maashorst - Uden

  Sinds 1 januari 2022 zijn de gemeente Uden en Landerd samen de nieuwe gemeente Maashorst. Als onderdeel hiervan is er voor de huisvesting een scenario studie uitgevoerd. Hierbij is de verbouw van het huidige gemeentehuis Uden tot het meest geschikte scenario gekozen. De gehele toekomstige organisatie bestaande uit de frontoffice, backoffice, het bestuur en de gemeenteraad wordt binnen de beschikbare m2's van het huidige gemeentehuis Uden gehuisvest.

 • Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel
  Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel

  Op de plaats in Duizel waar lange tijd sigaren zijn gemaakt, worden nu dieren verzorgd en genezen. De oude Agio sigarenfabriek in Duizel bestaat sinds 1904 en had, na verhuizing naar nieuwbouw in 2015, geen bestemming meer. Na een periode van onderzoek over wat de toekomstmogelijkheden zijn voor de oude fabriek, is in 2020 een samenwerking ontstaan met AniCura Dierenkliniek uit Eersel. Dit van oorsprong Scandinavisch bedrijf is sinds 2011 uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Zij huisvesten nu in dit monumentale fabriekspand.