Nieuwbouw hoofdkantoor en productiefaciliteiten - Helmond

Installatieadvies

Schunk Xycarb Technology is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geïntegreerde pakketten voor geavanceerde technische keramische producten en aanverwante diensten. De Nederlandse vestiging in Helmond heeft een nieuw internationaal hoofdkantoor met productiefaciliteiten gebouwd.

 • Schunk Xycarb Technology B.V.
 • Schunk Xycarb Technology B.V.
 • Pauwert Architectuur - Eindhoven
 • Kantoorgebouw ca. 3.200 m2 BVO, productiegebouw van ca. 3.800m2 BVO.

Op de huidige locatie aan de Zuiddijk in Helmond zijn nieuwe hoogwaardige geklimatiseerde productieruimten gerealiseerd, deze zijn met de bestaande gebouwen verbonden. Tegenover deze productieruimten is een modern en duurzaam kantoorgebouw gebouwd, dat uit twee bouwlagen bestaat. Uniek is het gebruik van restwarmte- en koude van de productiefaciliteiten om het hoofdkantoor "gratis" te voorzien van het gewenste comfort. 

Klictet heeft het installatieadvies voor de ontwerpfases verzorgd. Ook hebben wij tijdens de bouw de uitvoering en oplevering van de installaties verzorgd. 

Het bouwen in een omgeving waarbij 24-uurs productieprocessen ononderbroken door gingen, gaf dit project een bijzondere uitdaging.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw duurzaam belevingscentrum Appèl - Den Bosch
  Nieuwbouw duurzaam belevingscentrum Appèl - Den Bosch

  Familiebedrijf Appèl B.V. uit ’s-Hertogenbosch heeft een nieuw belevingscentrum laten bouwen aan de A2, naast de Rosmalense Plas. Medewerkers en opdrachtgevers van de bedrijfscateraar en dochteronderneming Markies Catering, kunnen hier kennismaken met de laatste trends op gebied van food en hospitality. Openheid, duurzaamheid en gastvrijheid typeren het nieuwe onderkomen. 

 • Renovatie kantoor Bas Trucks - Veghel
  Renovatie kantoor Bas Trucks - Veghel

  Met een aanbod van 1500 gebruikte voertuigen is Bas Trucks Europa’s grootste truck en trailer dealer.
  Het huidige kantoor van Bas Trucks voldeed niet meer aan de laatste wensen en eisen en daarom is er besloten om het kantoor grondig te renoveren. Samen met alle betrokken partners zijn we de plannen gaan vormgeven en uitwerken.

 • Nieuwbouw Kantoor en Vlokkenfabriek Agristo - Tilburg
  Nieuwbouw Kantoor en Vlokkenfabriek Agristo - Tilburg

  Agristo is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van diepgevroren en voorgebakken aardappelproducten.
  Vanwege de wereldwijde stijgende vraag naar aardappel- en groenteproducten is de vestiging van Agristo Tilburg de afgelopen jaar flink uitgebreid. Als gevolg van de groei is de behoefte ontstaan om de vestiging uit te breiden met een kantoorgebouw en een vlokkenfabriek. De beide uitbreidingen worden tegen het bestaande complex gerealiseerd.