Nieuwbouw Huygens Lyceum - Eindhoven

Installatieadvies en Bouwfysica

Het Huygens Lyceum is een van de drie locaties van het Christiaan Huygens College in Eindhoven en biedt plaats aan havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs. Het karakteristieke gebouw van het Huygens Lyceum aan de Von Flotowlaan in Eindhoven is vervangen door een nieuw eigentijds schoolgebouw waarin de school het onderwijs op een goede manier kan vormgeven.

Het gebouw heeft 3 verdiepingen die bestaan uit theorie en praktijklokalen, pleinen voor zelfstudie, aula, mediatheek, 3 gymzalen met bijbehorende kleed- en wasruimten, keuken, kantoor-, bijeenkomst- en nevenruimten. Het lyceum biedt ruimte aan ruim 1150 leerlingen. 

Gedurende het ontwerp is er veel aandacht geschonken aan duurzaamheid en gezondheid binnen het schoolgebouw. Tijdens het hele traject hebben we met het complete ontwerpteam, integraal op basis van de BIM-werkmethodiek, samengewerkt. Ook hebben we het BIM-model gebruikt om gebruikers virtueel mee te nemen in het gebouw, zodat ze een goed beeld kregen van de vertaling van het Programma van Eisen.

De gehele school is gasloos, voorzien van moderne functionele voorzieningen, waardoor het gebouw flexibel en toekomstbestendig is. Ieder leslokaal is verder individueel regelbaar op koeling, verwarming, ventilatie en verlichting. Vanzelfsprekend voldoet het gebouw aan de laatste BENG eisen. Zo is gekozen voor duurzame materialen en energiezuinige installaties. Het gehele gebouw wordt voorzien van LED-verlichting en vloerverwarming. Het klimaat wordt geregeld door gebalanceerde ventilatie met CO2 sturing.

In april 2021 is met de bouw gestart. Sinds de zomervakantie van 2022 genieten leerlingen en medewerkers van een inspirerende en stimulerende leeromgeving. 

Wil je een virtuele tour door het nieuwe gebouw? Klik hier voor een de animatiefilm van het Huygens Lyceum.  

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • (Ver)nieuwbouw Van Maerlantlyceum - Eindhoven
  (Ver)nieuwbouw Van Maerlantlyceum - Eindhoven

  Het Van Maerlantlyceum in Eindhoven is een havo-, atheneum- en gymnasiumschool voor circa 1.250 leerlingen en is gehuisvest in een Rijksmonument dat dateert uit 1953 en enkele latere uitbreidingen. 

  Door het samenbrengen van de nieuwbouw met de monumentale oudbouw, ontstaat er een gebouw dat bijdraagt aan de ontdekkingsreis voor alle gebruikers en het thema ‘van en met elkaar leren’.

 • Nieuwbouw Brede School Dalemplein - Gorinchem
  Nieuwbouw Brede School Dalemplein - Gorinchem

  Het nieuwe gebouw is een brede voorziening voor onderwijs en opvang in de wijk: een multifunctioneel gebouw met hoogwaardige faciliteiten voor bijvoorbeeld een buurthuisfunctie en binnen- en buitensport. Het gebouw biedt Gorinchem nog meer de mogelijkheid om een optimale leeromgeving te bieden voor scholieren. De school draagt bij aan een optimale huisvesting en leeromgeving en de doorgaande leerlijn.

   

 • Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn
  Nieuwbouw Revius Lyceum - Doorn

  Het Revius Lyceum in Doorn is een open-christelijke school voor voortgezet onderwijs met de volgende opleidingsrichtingen:
  mavo - havo (tweetalig) - vwo (tweetalig) en gymnasium. 

  In een vroegtijdig stadium zijn alle wensen en eisen geïnventariseerd en doorgesproken in de diverse werkgroepen en vertaald in installatieconcepten die hierbij aansluiten. Het project is volledig in BIM uitgewerkt. Ook hebben we het BIM-model gebruikt om gebruikers virtueel mee te nemen in het gebouw, zodat ze een goed beeld kregen van de vertaling van het Programma van Eisen.