Renovatie Ald Weishoês - Venlo

Installatieadvies

Het Ald Weishoês (Oude Weeshuis) is een vroeg-17e-eeuws rijksmonument, midden in het hart van Venlo. Het gebouw telt bijna 3.000 m2 vloeroppervlak en is toe aan een grondige renovatie.  Onze opdrachtgever Antares heeft ons gevraagd het installatieadvies te verzorgen omtrent de verduurzaming en inpassing van de technische installaties voor dit prachtige monumentale gebouw.

Het Ald Weishoês wordt grotendeels teruggebracht naar de staat van 1925. Hierna kan het gebouw weer een huiskamer voor de stad zijn. Verenigingen, studenten en toeristen mogen zich dan weer welkom voelen op deze historische plek. In het gebouw zal een stadsherberg komen, verschillende ruimtes voor verenigingen, een hostel en studentenhuisvesting.

Het doel van Antares is om het pand te restaureren tot een nieuwe duurzame bestemming, met behoud van het maatschappelijke en historische karakter. In het gebouw komen de thema’s ontmoeten, ontwikkelen, ontspannen en ontdekken centraal te staan.

Wij hebben voor de renovatie allereerst een hoofdstructuur van het gebouw en de installaties opgesteld. Daarna hebben we de aanbesteding georganiseerd. Op dit moment begeleiden we het traject om samen met de installateur tot een definitief ontwerp te komen. Uiteraard zullen wij ook in de uitvoeringsfase en de gebruiksfase volledig ter beschikking staan van de klant.

Naar verwachting wordt het pand medio zomer 2022 opgeleverd.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk
  Herontwikkeling locatie Walewyc - Waalwijk

  Waar voorheen het scholencomplex Walewyc Mavo stond, zijn nu twee appartementencomplexen van totaal 80 wooneenheden gerealiseerd.

 • Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg
  Nieuwbouw 40 appartementen Bilderdijkstraat - Tilburg

  Op de locatie van het voormalige zwembad aan de Ringbaan-West (inmiddels hernoemd tot de Bilderdijkstraat) in Tilburg is een nieuwbouwcomplex bestaande uit 30 appartementen, 10 studio's en 4 gemeenschappelijke woonkamers gerealiseerd. 

   

 • Verbouw monumentale woningen Nieuwstraat 24 - 's-Hertogenbosch
  Verbouw monumentale woningen Nieuwstraat 24 - 's-Hertogenbosch

  Het Rijksmonument aan de Nieuwstraat 24 in Den Bosch is in de 19e eeuw gebouwd als woning. De aan- en opbouwen achterzijde dateren uit de 20e eeuw toen het in gebruik was als kantoor. Om het gebouw haar oude woonfunctie terug te geven wordt het gerenoveerd en verbouwd tot 3 luxe appartementen. Aangrenzend aan het pand worden drie stadswoningen gebouwd.