Renovatie Gemeentehuis - Hilvarenbeek

Installatieadvies

Gemeente Hilvarenbeek heeft voor de publiekshal, de kantoren en de zolderruimte van het gemeentehuis een nieuw inrichtingsplan opgesteld. Met als doel; meer werkplekken in het huidige gemeentehuis realiseren.

 • Gemeente Hilvarenbeek
 • Gemeente Hilvarenbeek
 • MBK - Eindhoven
 • Buro Bas - Eindhoven

Wij hebben het ontwerp, de prijs- en contractvoering en de uitvoeringsbegeleiding voor de installaties van dit plan verzorgd.  Hierbij hebben we voldaan aan de wettelijke eisen, en hebben we een oplossing uitgewerkt voor de verwarming en ventilatie van het zoldergedeelte. Dit omdat door de uitbreiding van een extra kantoorruimte op de zolderverdieping, de nieuwe installaties niet meer teruggeplaatst konden worden. We hebben een alternatief gevonden voor plaatsing van de centrale installaties, de kabelwegen en de leidingloop.

Op ruimtelijk niveau hebben we de installaties sober en doelmatig aangepast op de nieuwe ruimte-indelingen. Uitzondering hierop is de centrale publiekshal. Hier zorgden we voor een upgrading van de functionaliteiten en het comfortniveau passend binnen de nieuwe opzet en gewenste esthetische uitstraling.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwe kantooromgeving Jan Wierhof - Tilburg
  Nieuwe kantooromgeving Jan Wierhof - Tilburg

  GGz Breburg is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant met een breed zorgaanbod. Jan Wierhof is een van de vele locaties van GGz Breburg.
  Vanuit de wens van de opdrachtgever, om de ondersteunende afdelingen in de directe nabijheid van het primaire proces te huisvesten, is besloten om de bestaande kantoordelen (gebouw 6, 7 en 8) aan de locatie Jan Wierhof in Tilburg te renoveren en geschikt te maken voor een modern kantoorconcept.

 • Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken
  Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken "Het Moederhuis" - Veghel

  Op de plaats van een bestaand paviljoen is een nieuw ontmoetingscentrum met keukengebouw gerealiseerd dat qua uitstraling en sfeer harmonieert met de bestaande monumentale gebouwen. In het ontmoetingscentrum vinden diverse activiteiten plaats die een goed integraal ontwerp van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen vereisten, dit om een goed functionerend geheel te verkrijgen.

 • Nieuwbouw Praxis - Bergen op Zoom
  Nieuwbouw Praxis - Bergen op Zoom

  De Praxis Bergen op Zoom is in oktober 2016 verhuisd van de Konijnenbergweg naar het geheel nieuwe winkelcomplex “De Zeeland” aan de Burg. Van Laarstraat in Bergen op Zoom.

  Belangrijke aspecten voor de opdrachtgever waren veiligheid, geluid, functionaliteit en comfort.