Verbouw Gemeentehuis Maashorst - Uden

Installatieadvies

Vanaf 1 januari 2022 zullen de gemeente Uden en Landerd samen de nieuwe gemeente Maashorst gaan vormen. Als onderdeel hiervan is er voor de huisvesting een scenario studie uitgevoerd, hierbij is de verbouw van het huidige gemeentehuis Uden tot het meest geschikte scenario gekozen. De gehele toekomstige organisatie bestaande uit de frontoffice, backoffice, het bestuur en de gemeenteraad zal binnen de beschikbare m2's van het huidige gemeentehuis Uden worden gehuisvest.

Er wordt bijzonder aandacht besteed aan het werkplekconcept en de functionele inrichting van de verschillende diensten. Op de begane grond wordt een extra aanbouw gerealiseerd om een nieuwe raadzaal te huisvesten met voldoende ruimte voor raadsleden en bezoekers. De oude raadzaal wordt verbouwd naar een werkcafé. De totale verbouwing betreft ongeveer 10.000 m2 BVO, waarvan 300 m2 BVO voor de nieuwe raadzaal. De nieuwe situatie gaat ruimte bieden voor ca. 450 werkplekken.

De huisvesting van Maashorst dient gericht te zijn op ontmoeting en samenwerking. Zowel gastvrije ontvangst van inwoners en andere bezoekers als de ambtenaren onderling.

Naast deze uitgangspunten, dient het gemeentehuis te voldoen aan de wettelijke duurzaamheidsdoelstellingen. Denk hierbij aan energielabel A en hergebruik van materialen. Verder wordt er bijzonder aandacht besteed aan een gezond binnenklimaat door aanpassen en vernieuwen van de installaties. Ook zal er een functionele, veilige omgeving gerealiseerd worden met moderne ICT voorzieningen.

De gehele looptijd van het project wordt er in bouwteamverband met de betrokken partners samengewerkt om zo tot het beste resultaat te komen.

Naar verwachting zal de verbouwing medio mei 2022 afgerond zijn.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel
  Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel

  Op de plaats in Duizel waar lange tijd sigaren zijn gemaakt, worden in de toekomst dieren verzorgd en genezen. De oude Agio sigarenfabriek in Duizel bestaat sinds 1904 en heeft na, verhuizing naar nieuwbouw in 2015, geen bestemming meer. Na een periode van onderzoek over wat de toekomstmogelijkheden zijn voor de oude fabriek, is in 2020 een samenwerking ontstaan met AniCura Dierenkliniek uit Eersel. Dit van oorsprong Scandinavisch bedrijf is sinds 2011 uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Zij gaan hun intrede doen in dit monumentale fabriekspand.

   

 • Renovatie Ald Weishoês - Venlo
  Renovatie Ald Weishoês - Venlo

  Het Ald Weishoês (Oude Weeshuis) is een vroeg-17e-eeuws rijksmonument, midden in het hart van Venlo. Het gebouw telt bijna 3.000 m2 vloeroppervlak en is toe aan een grondige renovatie.  Onze opdrachtgever Antares heeft ons gevraagd het installatieadvies te verzorgen omtrent de verduurzaming en inpassing van de technische installaties voor dit prachtige monumentale gebouw.

 • Renovatie dagactiviteitencentrum Akkereind - Veldhoven
  Renovatie dagactiviteitencentrum Akkereind - Veldhoven

  Deze renovatie is speciaal ontworpen om optimaal daginvulling te kunnen geven aan cliënten met een ernstige (meervoudige) beperking. Severinus heeft gezocht naar een locatie voor leren, werken en vrije tijd, en een manier van bouwen van deze locatie, waar elk mens ongeacht zijn leeftijd, gezondheid of verstandelijke beperking graag wil zijn. Veiligheid en bewegingsruimte spelen een grote rol in het ontwerp.