Verbouw gemeentehuis Maashorst - Uden

Installatieadvies

Sinds 1 januari 2022 zijn de gemeente Uden en Landerd samen de nieuwe gemeente Maashorst. Als onderdeel hiervan is er voor de huisvesting een scenario studie uitgevoerd. Hierbij is de verbouw van het huidige gemeentehuis Uden tot het meest geschikte scenario gekozen. De gehele toekomstige organisatie bestaande uit de frontoffice, backoffice, het bestuur en de gemeenteraad wordt binnen de beschikbare m2's van het huidige gemeentehuis Uden gehuisvest.

Er is bijzonder aandacht besteed aan het werkplekconcept en de functionele inrichting van de verschillende diensten. Op de begane grond is een extra aanbouw gerealiseerd om een nieuwe raadzaal te huisvesten met voldoende ruimte voor raadsleden en bezoekers. De oude raadzaal is verbouwd naar een werkcafé. De totale verbouwing betreft ongeveer 10.000 m2 BVO, waarvan 300 m2 BVO voor de nieuwe raadzaal. De nieuwe situatie biedt ruimte voor ca. 450 werkplekken.

De huisvesting van Maashorst is gericht op ontmoeting en samenwerking. Voor zowel gastvrije ontvangst van inwoners en andere bezoekers, als de ambtenaren onderling.

Naast deze uitgangspunten voldoet het gemeentehuis aan de wettelijke duurzaamheidsdoelstellingen. Denk hierbij aan energielabel A en hergebruik van materialen. Verder is er bijzonder aandacht besteed aan een gezond binnenklimaat door het aanpassen en vernieuwen van de installaties. Ook is er een functionele, veilige omgeving gerealiseerd worden met moderne ICT voorzieningen.

Tijdens de gehele looptijd van het project is er in bouwteamverband met de betrokken partners samengewerkt om zo tot het beste resultaat te komen.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel
  Herbestemming Agio sigarenfabriek naar dierenkliniek - Duizel

  Op de plaats in Duizel waar lange tijd sigaren zijn gemaakt, worden nu dieren verzorgd en genezen. De oude Agio sigarenfabriek in Duizel bestaat sinds 1904 en had, na verhuizing naar nieuwbouw in 2015, geen bestemming meer. Na een periode van onderzoek over wat de toekomstmogelijkheden zijn voor de oude fabriek, is in 2020 een samenwerking ontstaan met AniCura Dierenkliniek uit Eersel. Dit van oorsprong Scandinavisch bedrijf is sinds 2011 uitgegroeid tot Europa’s meest toonaangevende aanbieder van dierenzorg. Zij huisvesten nu in dit monumentale fabriekspand.

   

 • Renovatie Ald Weishoês - Venlo
  Renovatie Ald Weishoês - Venlo

  Het Ald Weishoês (Oude Weeshuis) is een vroeg-17e-eeuws rijksmonument, midden in het hart van Venlo. Het gebouw telt bijna 3.000 m2 vloeroppervlak en was toe aan een grondige renovatie. Onze opdrachtgever Antares heeft ons gevraagd het installatieadvies te verzorgen omtrent de verduurzaming en inpassing van de technische installaties voor dit prachtige monumentale gebouw.

 • Renovatie dagactiviteitencentrum Akkereind - Veldhoven
  Renovatie dagactiviteitencentrum Akkereind - Veldhoven

  Deze renovatie is speciaal ontworpen om optimaal daginvulling te kunnen geven aan cliënten met een ernstige (meervoudige) beperking. Severinus heeft gezocht naar een locatie voor leren, werken en vrije tijd, en een manier van bouwen van deze locatie, waar elk mens ongeacht zijn leeftijd, gezondheid of verstandelijke beperking graag wil zijn. Veiligheid en bewegingsruimte spelen een grote rol in het ontwerp.