Renovatie en uitbreiding Museum Jan Cunen - Oss

Installatieadvies

Museum Jan Cunen is gehuisvest in een monumentale villa, gelegen aan de Molenstraat 65 in Oss. De villa is gebouwd in 1888, waarna in diverse fases aanpassingen en uitbreidingen hebben plaatsgevonden. Gesticht in 1935 als een museum voor stad en streek heeft Museum Jan Cunen zich vooral vanaf de jaren negentig ontwikkeld tot een dynamisch museum met een sterke, heldere profilering gericht op hedendaagse- en negentiende-eeuwse kunst, met educatie als speerpunt.

De huidige uitbreiding en renovatie bestond uit het verduurzamen van het museum, het publiekstoegankelijk maken van de zolderverdieping en het creëren van een nieuw entreegebouw met grand café-functie. 

Om het museum te verduurzamen, zijn er o.a. zonnepanelen op het dak geplaatst, is overal LED-verlichting geplaatst en is de complete regelinstallatie aangepast. De grote overstek van de nieuwbouw voorkomt, in combinatie met de schaduwwerking van de nabije monumentale bomen, overmatige warmtetoetreding.

Het resultaat is een zeer sfeervol museumcafé met aanvullende expositieruimte en een prachtige entreezone.

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Vernieuwbouw Theater Markant - Uden
  Vernieuwbouw Theater Markant - Uden

  Het bestaande theater is fors uitgebreid met onder andere een multifunctionele evenementenzaal, een restaurant, een grotere foyer en nieuwe backstageruimten.

 • Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken
  Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken "Het Moederhuis" - Veghel

  Op de plaats van een bestaand paviljoen is een nieuw ontmoetingscentrum met keukengebouw gerealiseerd dat qua uitstraling en sfeer harmonieert met de bestaande monumentale gebouwen. In het ontmoetingscentrum vinden diverse activiteiten plaats die een goed integraal ontwerp van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen vereisten, dit om een goed functionerend geheel te verkrijgen.

 • Uitbreiding Jongerencentrum De Tavenu - Waalwijk
  Uitbreiding Jongerencentrum De Tavenu - Waalwijk

  De Tavenu is in Waalwijk en omstreken een begrip voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. Er wordt veel aandacht besteedt aan ontmoeting en ontspanning. Door toename van de vele activiteiten en evenementen was een uitbreiding en meer ruimte een grote wens voor De Tavenu.