Vernieuwbouw Theater Markant - Uden

Installatieadvies

Het bestaande theater is fors uitgebreid met onder andere een multifunctionele evenementenzaal, een restaurant, een grotere foyer en nieuwe backstageruimten.

 • Markant - Uden
 • Heven Group - Uden
 • MBK - Eindhoven
 • Architectuurstudio HH - Amsterdam
 • 3.100 m2

Niet alleen bouwkundig, maar ook installatietechnisch zijn er flinke aanpassingen doorgevoerd. Zo is er een compleet nieuwe klimaatinstallatie aangebracht. Hierbij speelden factoren als energiezuinigheid en comfort een belangrijke rol. De installatie verbuikt, ten opzichte van conventionele installaties, tachtig procent minder koelenergie en 45 procent minder verwarmingsenergie. Een groot deel van de koel- en verwarmingsenergie wordt gehaald uit twee open bronnen. Een nieuwe gaswarmtepomp levert lage temperatuur verwarming voor de nieuwbouw en hoge temperatuur verwarming voor de oudbouw. Ook zorgt deze gaswarmtepomp voor koeling in de zomer. Zowel de bestaande als alle nieuwe installaties zijn gekoppeld aan één geautomatiseerd klimaatbeheersysteem.

Wij hebben voor dit project de uitvoeringsbegeleiding voor de werktuigbouwkundige- en de elektrotechnische installaties mogen verzorgen. 

Soortgelijke cases

Relevante projecten

 • Nieuwbouw Tribunegebouw Hockeyclub - Den Bosch
  Nieuwbouw Tribunegebouw Hockeyclub - Den Bosch

  Het tribunegebouw bestaat uit diverse kleedkamers en spelersruimten, maar ook artsen, fysio en fitnessruimten, ontvangstruimten, kinderopvang en nog veel meer. 
  Een compleet gebouw waarmee HCDB haar ambities als beste hockeyclub van Nederland kan waarmaken. 

 • Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken
  Nieuwbouw ontmoetingscentrum en keuken "Het Moederhuis" - Veghel

  Op de plaats van een bestaand paviljoen is een nieuw ontmoetingscentrum met keukengebouw gerealiseerd dat qua uitstraling en sfeer harmonieert met de bestaande monumentale gebouwen. In het ontmoetingscentrum vinden diverse activiteiten plaats die een goed integraal ontwerp van bouwkundige en installatietechnische voorzieningen vereisten, dit om een goed functionerend geheel te verkrijgen.

 • Uitbreiding Jongerencentrum De Tavenu - Waalwijk
  Uitbreiding Jongerencentrum De Tavenu - Waalwijk

  De Tavenu is in Waalwijk en omstreken een begrip voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. Er wordt veel aandacht besteedt aan ontmoeting en ontspanning. Door toename van de vele activiteiten en evenementen was een uitbreiding en meer ruimte een grote wens voor De Tavenu.