Energie-audit (EED)

In 2012 is de Europese Energie-Efficiency Richtlijn vastgesteld (ook wel EED genoemd). Deze richtlijn moet de in 2007 afgesproken Europese doelstelling van een 20% lager energieverbruik in 2020 helpen realiseren.

 

Eén van de verplichtingen uit de richtlijn is dat grote ondernemingen en instellingen een energie-audit moeten uitvoeren. De energie-audit is een systematische vierjaarlijkse procedure met als doel informatie te verzamelen over het actuele energieverbruiksprofiel van uw instelling. De vier aandachtsgebieden binnen de audit zijn: Processen, Installaties, Gebouwen en Vervoer.

 

Bij een energie-audit worden alle energiebesparende maatregelen inzichtelijk gemaakt en moeten deze voldoen aan een terugverdientijd van minder dan 5 jaar. Wij hebben uitgebreide ervaring met energiescans en energiebesparingsonderzoeken en kunnen de EED audit voor u uitvoeren. Onze EED-rapportage voldoet aan de richtlijnen van RVO en de omgevingsdiensten. Wij brengen voor u de meest kosteneffectieve maatregelen in beeld, zodat de audit ook loont.

Meer weten over EED en de mogelijkheden voor uw organisatie?

Wij helpen u graag