Energie-audit (EED)

De EED Energie-audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel ervan is om bedrijven en instellingen bewust te maken van hun energieverbruik én van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. De energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan.

Aandachtsgebieden EED audit

Eén van de verplichtingen uit de richtlijn is dat grote ondernemingen en instellingen een energie-audit moeten uitvoeren. De energie-audit is een systematische vierjaarlijkse procedure met als doel informatie te verzamelen over het actuele energieverbruiksprofiel van uw instelling. De vier aandachtsgebieden binnen de audit zijn: Processen, Installaties, Gebouwen en Vervoer.

Vierjaarlijkse EED audit

De EED audit wordt iedere vier jaar gehouden en met de uitkomsten van de EED audit krijgt u informatie over het energieverbruik van uw pand en zijn gebruikers. Aan de hand daarvan kunt u aanpassingen doorvoeren die niet alleen energie – en dus het milieu – besparen, maar die u ook geld opleveren. Zo levert uw EED-audit u geld op! De EED Energie-audit is een systematische, vierjaarlijkse aanpak om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik en de besparingsmogelijkheden van een onderneming.

Meer weten over EED en de mogelijkheden voor uw organisatie?

Wij helpen u graag